www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 oktober 2007

Kermis draait toch tijdens Elfduizend

Door Riet de Wild

STEENWIJK - Aan de Steenwijker jaarmarkt Elfduizend wordt dit najaar toch een kermis gekoppeld. VORIGE STARTSTOPVOLGENDE

Het was de bedoeling de kermissen bij de Zendemarkt in het voorjaar en de Elfduizendmarkt in het najaar te vervangen door ťťn zomerkermis, nu draait er toch een kermis op het Steenwijkerdiep.

De kermis is gisteren van start gegaan met een eurodag. Daarmee wordt de kermis op het Gedempte Diep volgende week dinsdag eveneens afgesloten. De laatste kermisdag valt samen met de jaarmarkt Elfduizend in de binnenstad. Dergelijke jaarmarkten en braderieŽn worden meer en meer een concurrent van de weekmarkt, zo is de indrukt van Theo en Wiep Geelkerken uit Nijeveen, die diverse grote markten in Noordoost-Nederland organiseren waaronder de zaterdagmarkt in Steenwijk. Deze weekmarkt wordt steeds 'magerder'. "De prijsconcurrentie van de landelijke winkelketens nekt de ambulante handel", aldus Geelkerken. "Voor koopjesjagers kan de weekmarkt nauwelijks meer bieden. Alleen de gezelligheid van het 'winkelen' in de buitenlucht blijft onverminderd." De zaterdagmarkt in Steenwijk kent lege plekken sinds de stoffenkraam van Spoelder verdween en Geelkerken zijn tweede bloemenkraam terugtrok. Voor de Elfduizendmarkt, die dinsdag van 9.00 tot 17.00 uur in Steenwijk wordt uitgezet, is de belangstelling van kooplieden groot. In de binnenstad worden 175 tot 200 marktkramers verwacht met veelal het gebruikelijke aanbod van huishoudelijke artikelen, kleding, sieraden, speelgoed, planten en tuingereedschap en veel eterij. Er staat een extra oliebollenkraam, omdat ook Geelkerken dacht dat er geen kermis zou zijn. Opmerkelijk is de opmars van de elektronica en toebehoren zoals computerspelletjes en laptoptassen. Ook zullen standwerkers niet ontbreken, hoewel er geen wedstrijd aan verbonden is.

Voor de paarden- en ponymarkt, die tijdens de Elfduizend in de Koningstraat plaatsheeft, wordt een fikse aanvoer verwacht. Op de bekende Zuidlaardermarkt is voor Steenwijk nog eens extra reclame gemaakt. Deze paardenmarkt is alleen in de ochtenduren.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug