www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

29 oktober 2007

Maastricht bereidt zichv oor op vijf weken Winterland

Reuzenschaatsbaan, nostalgische kermis en sfeervolle kerstmarkt

Vanaf zaterdag 1 december 2007 is Maastricht weer vijf weken in de ban van de manifestatie Winterland. Meer dan een miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland weten in die periode de weg naar het Vrijthof te vinden. Daar concentreert het winterfeest zich rond een sfee

Tot en met zondag 6 januari 2008 kunnen elke dag rondjes worden gereden op de schaatsbaan en kan worden geproefd van de kerstsfeer op en rondom het Vrijthof. Ook Sinterklaas -en na 6 december de Kerstman- zullen zich enkele keren op het ijs begeven. In het Theater aan het Vrijthof wordt een kerstshow gepresenteerd.

Huis van de Kerstman - Nieuw tijdens Winterland Maastricht is het Huis van de Kerstman waarin de Kerstman zal verblijven. Zijn meegereisde elfjes slapen apart van de kerstman. Zij hebben een eigen huis op het Vrijthof, het Elfenhuis. Daar staat een échte Cubi, het authentieke (Hästens) bedmeubel van de Qbic Hotels, de nieuwe naamsponsor van Winterland, dat dit jaar zijn negende editie beleeft.

Kerstmarkt - De kerstmarkt wordt dit jaar opnieuw uitgebreid met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Italië, Hongarije, Polen, India en Ecuador die in sfeervolle paviljoententen en chalets op het Vrijthof hun producten aanbieden. Het aanbod wordt hiermee nog completer met veel kerstartikelen en deelnemers die ter plekke originele kerstcadeaus maken. De kerstmarkt is deels overdekt en is dus ook bij slecht weer goed toegankelijk.

Schaatsbaan en reuzenrad - De schaatsbaan van 1000 vierkante meter vormt het centrale decor van het winterlandschap. Voor de schaatsers is dit jaar een extra grote ruimte beschikbaar voor verhuur en schaatsen aantrekken.

Het 60 meter hoge reuzenrad is de blikvanger, waarvan de verlichting tot ver buiten Maastricht zichtbaar is. Het Vrijthof wordt verder gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de schaatsbaan een 20 meter hoge kerstboom, boordevol verlichting.

Kerststal - Daarnaast staat op het Vrijthof een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht. Enkele levensgrote ijsberen, een arreslee, sneeuw, ijspegels en meer dragen bij aan de sfeer.

Voor de jongste bezoekers is er een bijzondere ouderwetse draaimolen met 2 verdiepingen en in Venetiaanse stijl uitgevoerd. Een publiekstrekker van formaat waarmee de organisatie wederom wil bewijzen dat Winterland Maastricht inzet op kwaliteit. Een origineel kersttreintje en een echte nostalgische roetsjbaan maken deze kwaliteitsslag kompleet.

Café Winterland - Bij de schaatsbaan staat Café Winterland waar men terecht kan voor warme chocomel of heerlijke Glühwein. Op het Vrijthof staan verder o.a. een oud-Hollandse poffertjeskraam, een oliebollen-en wafelkraam, een snoepkraam en notenbar, een Glühweinbar en een kraam voor crêpes en reibekuchen.

Kerstshow - Het Theater aan het Vrijthof produceert dit jaar in samenwerking met Opera Zuid en het LSO een kerstshow gebaseerd op de filmklassieker Les Parapluies de Cherbourg uit 1964.

Internet: Winterland Maastricht

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Tourpress

Terug