www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 oktober 2007

Najaarskermis Apeldoorn pakt uit met vier nieuwe attracties

door Jeroen Pol

24 oktober - APELDOORN - De traditionele Najaarskermis op het Marktplein heeft dit jaar een spectaculair karakter.

Zo is er onder andere een achtbaan en is het grootste spookhuis opgebouwd dat ooit in Apeldoorn stond.

De Roller Ghoster is een spookhuis in een modern jasjes. De bezoekers worden in een soort achtbaan meegenomen. ,,Het heeft gelijkenissen met de Vliegende Hollander van de Efteling'', weet kermis-organisator Klaas Sloots.

De attractie is één van de vier attracties die nog niet eerder in Apeldoorn stonden. De achtbaan Speedy Gonzales (Funny Mouse) is ook een nieuwkomer. Deze achtbaan is geschikt voor het hele gezin. Ook de Gravniton en de Swing It waren nog niet eerder in Apeldoorn te bewonderen.

De Gravniton is een bewegende ton, waarin de bezoeker zich in het heelal waant. Tijdens het draaien wordt een snelheid van 80 kilometer per uur gehaald. De Swing It is dit jaar voor het eerst op kermissen te zien. De attractie lijkt een groot skateboard. Daarnaast zijn er de gebruikelijke ingrediënten als behendigheidsspelletjes, eetkraampjes en natuurlijk de botstauto's.

De kermis heeft morgen een speciale kortingsdag. Alle attracties kosten dan één euro. De kermis is dagelijks geopend van 14 tot 22.30 uur. Op zaterdag van 11 tot 22.30 uur en zondag van 13 tot 20 uur. Zondag is meteen de afsluitende dag. Maandag is er weer gewoon markt op het Marktplein.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

Terug