www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 november 2007

Voorjaarskermis in Denekamp van agenda geschrapt

DENEKAMP - Najaarskermis Denekamp voortaan op nieuwe dorpsplein.

De voorjaarskermis in Denekamp is van de baan. Volgend jaar gaat het feest niet door. Gebrek aan belangstelling was voor het college van B en W reden er gistermorgen de stekker uit te trekken.

"De exploitanten klaagden steen en been", zegt burgemeester F. Willeme in een toelichting. Om er vervolgens fijntjes aan toe te voegen dat diezelfde exploitanten toch begonnen te jammeren toen uiteindelijk het besluit was gevallen te stoppen. "Toen bleken ze er toch nog een dunne boterham aan over te houden en werd er teruggekrabbeld", aldus Willeme. Het was evenwel te laat om de zaak terug te draaien. Het feest, dat altijd eind maart, begin april werd gehouden, is exit.

De voorjaarskermis in Denekamp is nooit een groot succes geworden. Indertijd begonnen op verzoek van de kermisexploitanten, die in het voorjaar niet veel te doen hadden, bleef deze kermis altijd een beetje een ondergeschoven kindje. Een paar jaar geleden werd nog wel geprobeerd Ootmarsum na te apen met de goedkoopste kermis van het land.

In een ultieme poging de kermis nieuw leven in te blazen werden de ritprijzen fors verlaagd. Maar ook deze actie om er nog een klein beetje een succes van te maken haalde niets uit. De exploitanten van de kermissen in Denekamp en Ootmarsum sloegen in 2005 de handen ineen en gaven zichzelf drie jaar om er in het dorp iets van te maken. Dit jaar bleek opnieuw dat een kwartiertje gratis in de attracties en de komst van Bob de Bouwer en Wendy niet voldoende is om genoeg mensen naar het centrum van Denekamp te lokken.

Het college van B en W heeft zich gistermorgen ook gebogen over de contracten voor de kermissen in Denekamp en Ootmarsum en besloten om op de oude voet door te gaan met de najaarskermis in het dorp en de Koale Karmis in het stadje. De nieuwe contracten met de huidige kermisbureaus lopen door tot en met 2010. De Koale Karmis in Ootmarsum, per traditie in de regio de laatste kermis van het jaar, wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met zondag 11 november. Vrijdag van 10.00-24.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-24.00 uur. Vrijdagmorgen is er ook een paarden- en kleinveemarkt en een landbouwwerktuigenshow.

De volgende najaarskermis in Denekamp wordt gehouden op het nieuwe dorpsplein. Willeme verwacht dat het plein alleen niet groot genoeg is en dat de aanloopstraten ook gebruikt zullen moeten worden.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : TC Tubantia

Terug