www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 november 2007

Nederlands Openluchtmuseum sluit zomer af met record

Foto G. Spijkers

Terwijl de bladeren vallen, stijgen de bezoekersaantallen van het Openluchtmuseum tot ongekende hoogte. Van januari t/m oktober passeerden op een haar na 400.000 bezoekers de toegangspoorten. Het museum realiseerde een stijging van maar liefst 15% t.o.v. de periode januari/oktober 2006! Het is twintig jaar geleden (1987) dat er meer dan 400.000 bezoekers werden verwelkomd. En de teller tikt nog door, want vanaf 1 december is het weer winter in het Openluchtmuseum…

Het is een begrip in Gelderland en wijde omgeving: de Winter in het Openluchtmuseum. Terwijl de temperaturen alleen maar lijken te stijgen, genieten bezoekers in het museum van winterse verhalen, knapperend haardvuur en ijsbloemen op de ramen. En natuurlijk van de gezellige schaatsbaan waar duizenden, vaak voor het eerst en soms na járen weer, de ijzers onderbinden om te genieten van deze traditioneel Nederlandse sport.

Er waren dit jaar nog meer records te vieren. Zo beleefde het museum op 31 maart de drukste dag van het jaar met maar liefst 7300 leden van Univé Stad en Land. Op 16 april werd een gooi gedaan naar het Guiness record voor het grootste schoolreisje door 4400 Zoetermeerse schoolkinderen en meer dan 50 bruidsparen gaven elkaar het ja-woord in het sfeervolle Zeeuwse kerkje en de andere trouwlocaties in het Arnhemse museumpark.

Aanwinst: 19e eeuwse poffertjeskraam : Om al die bezoekers te kunnen voorzien van een hapje en een drankje kocht het museum onlangs een veel grotere 19e-eeuwse poffertjeskraam aan. De preciese bouwdatum van de kraam is niet bekend, maar al in 1890 werd hij gefotografeerd op de kermis in de Haagse Dierentuin. Bijzonder detail: toenmalig exploitant Sjef Timmermans is een oudoom van de laatste eigenaar Hans van der Schoot uit Epe. Op donderdag 1 november wordt de kraam – gedemonteerd - naar het museum vervoerd en vanaf 1 december is hij vol in bedrijf!

Winterklaar maken : De hele maand november wordt er in het museum druk gewerkt aan de voorbereidingen van het komende winterseizoen vanaf 1 december t/m 13 januari. Tot die tijd zijn de historische gebouwen, tentoonstellingen en horeca gesloten voor publiek en blijft de tram in de remise. Het museumpark is uitsluitend toegankelijk als wandelpark. Kijk voor prijzen en openingstijden op onze website www.openluchtmuseum.nl.

Bron persbericht : Nederlands Openluchtmuseum

Terug