www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 november 2007

Plopsa wil overdekt themapark in Nederland

Gesprekken over een tiental mogelijk locaties; in BelgiŽ dit jaar meer dan 1,2 miljoen bezoekers

Het populaire themapark Plopsaland, dat in BelgiŽ dit jaar ruim 1,2 miljoen bezoekers verwacht (van wie 340.000 uit ons land), heeft plannen om in Nederland op termijn een overdekt attractiepark te openen. 'Er zijn gesprekken gaande over een tiental mogelijke locaties', zei woordvoerder Filip Loos ons. Ook komt er -in de loop van 2007- een Plopsawinkel in Dordrecht.

Foto : De nieuwste, en tot nu toe populairste, attractie van Plopsaland De Panne, de Super Splash.

Plopsaland richt zich, met zijn ook bij de Nederlandse jeugd razend populaire figuren als kabouter Plop, Samson& Bert en Big&Betsy op families met kinderen tot een jaar of twaalf. Het opende net voor Kerst 2005 in Hasselt een overdekt attractiepark. Plopsa Indoor, het eerste in zijn soort in BelgiŽ, trok al vanaf het begin duidelijk meer bezoekers dan verwacht.

Prognose : 'Ondanks de warmte in juli waren het er zelfs nog 500 per dag, in de regenachtige augustusmaand verdrievoudigde dat aantal. En voor de hele zomervakantie staat de teller voor indoor op 58.000 bezoekers', aldus woordvoerder Loos.

De prognose voor het hele jaar 2006 is inmiddels bijgesteld naar 275.000 bezoekers, bijna 14 procent meer dan nauwelijks driekwart jaar geleden bij de start van het overdekte themapark werd verwacht. Iets minder dan de helft van de bezoekers, 45 procent, is uit Nederland afkomstig.

Nederland - Het is de bedoeling dat Plopsa Indoor in Nederland sterk gaat lijken op het indooorpark in Hasselt. Wanneer precies de Nederlandse fans van kabouter Plop er terecht zullen kunnen is op dit moment overigens nog niet te zeggen.

Locatie - Filip Loos: 'Dat hangt er helemaal van af hoe snel we onze huidige gesprekken over een locatie hebben afgerond en hoe lang het vervolgens nog duurt om de plannen daadwerkelijk re realiseren. De intentie om tot een indoorpark in Nederland te komen is echter nadrukkelijk aanwezig'.

De plannen voor een Plopsawinkel in Nederland zijn al heel wat concreter. Die komt in een nieuw shoppingcenter nabij Dordrecht en wordt in de loop van 2007 geopend. Tot de bouw er van is besloten vanwege het succes van een soortgelijke shop in Wijnegem in BelgiŽ.

Mooie zomermaanden - De drie Plopsa-parken in BelgiŽ hebben mooie zomermaanden achter de rug. Ondanks het regenweer in de maanden mei en augustus en de hittegolf in juli liep Plopsaland De Panne op jaarbasis tot nog toe een achterstand op van slechts 2,5 procent tegenover vorig jaar. Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo overtroffen de verwachting en haalden in juli en augustus respectievelijk 58.000 en 157.000 bezoekers. De drie parken samen zullen in 2006 naar verwachting de grens van 1,2 miljoen bezoekers royaal overschrijden.

Plopsaland De Panne - Plopsaland De Panne heeft de extreme zomer goed doorstaan. De Belgische zomervakantie startte met een schitterende julimaand. Het park ontving daarin maar liefst 170.000 bezoekers, 4 procent meer dan in juli 2005. De natte augustusmaand was toch nog goed voor 198.000 bezoekers. Verwacht wordt dat het park de achterstand van 2,5 procent tijdens het najaar zal inhalen om alsnog te eindigen op 730.000 bezoekers. Van hen is circa 20 procent afkomstig uit Nederland.

SuperSplash - De twee dit jaar geopende nieuwe attracties, SuperSplash en SpringFlyer, trekken veel belangstelling. De SuperSplash heeft bij de bezoekers inmiddels de eerste plaats als populairste attractie veroverd. In de loop van het jaart opende nog een derde attractie: het K3 Museum.

Evenementen - Voor de komende maanden staan er nog enkele mooie evenementen op het programma. Op 23 en 24 september viert Plopsaland samen met Kabouter Klus, Kwebbel en Lui de ĎVerjaardag van Kabouter Plop' met een wervelende show. Van 28 oktober t/m. 5 november zijn Piet Piraat en zijn kornuiten aanwezig om Halloween te vieren. Tijdens het Ketnet Halloween Weekend op 28 en 29 oktober wordt het animatieprogramma nog versterkt.

Openingstijden - Tijdens de maanden september en oktober is Plopsaland De Panne iedere woensdag, zaterdag en zondag geopend met uitzondering van zondag 17/09. Het park is dagelijks open tijdens de Belgische herfstvakantie van 28/10 t/m 05/11. Bovendien zijn er tijdens het Ketnet Halloween Weekend op 28/10 en 29/10 twee 'nocturnes' met optredens en om 20.00 uur als afsluiter een muzikaal vuurwerk.

Plopsa Indoor Hasselt - Ook in Plopsa Indoor Hasselt valt tijdens het najaar nog veel te beleven. Van 14 oktober t/m 12 november viert Plopsa Indoor Hasselt Halloween, met sfeervolle animatie en decoratie. Aansluitend van 15 november t/m 10 december doet Sinterklaas zijn intrede en vervolgens van 13 december t/m 8 januari 2007 staat Kerstmis op het programma.

Plopsa Coo - Plopsa Coo aan de Watervallen van Coo deed het eveneens bijzonder goed met 79.000 bezoekers in juli en 78.000 bezoekers in augustus. Plopsa Coo stevent af op 225.000 bezoekers, van wie ongeveer 30 procent uit Nederland komt, en ligt daarmee maar liefst 21% boven begroting.

Het attractieaanbod werd er tijdens de zomermaanden uitgebreid met het Plopsa Zandsculpturenfestival waar alle Studio 100-figuren in zand aanwezig waren, de achtbaan Wildmouse, de vervaarlijke Slingshot, het funhouse Pirate, een spookhuis en een Carrousel.

Openingstijden - Tijdens het najaar zal Plopsa Coo nog gedeeltelijk (Bobslee, Wildpark en Zetellift) geopend zijn op volgende data: zaterdag 9 en zondag 10 september zaterdag 16 en zondag 17 september zaterdag 23 en zondag 24 september zaterdag 30 september en zondag 1 oktober zaterdag 7 en zondag 8 oktober zaterdag 14 en zondag 15 oktober zaterdag 21 en zondag 22 oktober herfstvakantie van 28 oktober tot en met 5 november.

Plopsaland Hotel De Panne - De plannen om in Plopsaland De Panne een Plopsaland Hotel te bouwen nemen concrete vormen aan. Het hotel krijgt een capaciteit van 100 kamers en wordt vůůr Kerstmis 2009 geopend

Meer informatie over de Plopsa-parken: http://www.plopsa.be/

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Tourpress.

Terug