www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 november 2007

'Seksspeeltjes verkopen nou eenmaal'

door Edine Wijnands

Dinsdag 23 oktober 2007 - BREDA - Teddyberen en horloges? Hopeloos ouderwets! Een beetje een goktent op de kermis heeft tegenwoordig seksspeeltjes en vibrators in zijn prijzenkast staan.

In diverse maten en met uiteenlopende trilstanden. "Beetje smakeloos", oordeelt kermisbezoeker Maarten van der Berg uit Breda. Bezoekster Jook van Nimwegen gaat een stapje verder. "Waardeloos", vindt zij het aanbod. "Er zijn veel kinderen op de kermis. Die worden met dergelijke spullen geconfronteerd." Het is jammer, vindt ze, dat zulke goederen zichtbaar uitgestald liggen in de kraampjes. "Maar goed, het past bij de glijdende moraal."

Anderen winden zich er minder over op. "Die goktenten zijn niet zo populair bij kinderen", weet bijvoorbeeld Chantal van den Berg. "De kans dat ze de spullen zien is klein. En dan nog. Hun ouders zijn er toch bij. Die kunnen er een beetje op letten wat de kinderen doen." Kermisfan Dennis van den Kieboom uit Raamsdonksveer weet dat de seksspeeltjes al jaren in de kramen liggen. "Erg? Nee, als ze niet aan kinderen onder de zestien jaar worden verkocht, zie ik er het probleem niet van in."

Uitbaters van goktenten snappen weinig van de commotie. De seksspeeltjes zijn prijzen die je kunt uitzoeken als bij het gokken een x aantal punten is behaald. "Kinderen vragen eigenlijk nooit om een vibrator", zegt de uitbater van Ballo Rotor Palace. "En zouden ze het doen, dan kregen ze hem niet van mij. Nee, het zijn met name dames tussen de twintig en de dertig aan wie ik de vibrators slijt."

Ook hij wijst erop dat kinderen nauwelijks aan zijn gokkasten te vinden zijn. "Die gaan touwtrekken of eendjes vangen." Hij en zijn collega's zien het probleem dan ook niet echt. "Seks verkoopt. Daarom hebben wij die spullen." De vraag bepaalt de markt.

Het is ook niet verboden, meldt de gemeente Breda. Toch, zo weet een woordvoerder: "Na signalen van bewoners hebben we exploitanten verzocht de spullen op te bergen of uit het zicht te halen. De meesten hebben dat gedaan. Zij willen namelijk, net als wij, dat de Bredase kermis een kind- en gezinsvriendelijke uitstraling heeft."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem.

Terug