www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

19 november 2007

Bouw Efteling vakantiepark komt dichterbij

Landhuis en appartementen met 1000 bedden najaar 2009 klaar

De langgekoesterde plannen van de Efteling om aan het attractiepark extra verblijfsaccommodatie toe te voegen, zijn een stap dichterbij gekomen. Nog deze maand wordt gestart met het bouwrijp maken van het beoogde gebied, zodat na de winterperiode met de bouw begonnen kan worden. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting circa anderhalf jaar in beslag nemen. Uiteindelijk kunnen de eerste gasten in het najaar van 2009 hun intrek in de accommodatie nemen.

Natuurwaarden - Voor de nieuwe verblijfsaccommodatie heeft de Efteling een gebied van ca. 14 ha tussen het attractiepark en het Efteling Golfpark op het oog. Hier verrijzen onder meer een landhuis met appartementen en diverse kleine huisjes. In eerste instantie worden er 1.000 bedden gerealiseerd.

De plannen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie. Daarbij is rekening gehouden met de ecologische en landschappelijke waarden van het gebied. Bovendien vindt in een nabij gelegen gebied meer dan honderd procent natuurcompensatie plaats.

Bezoekersaantallen zeker stellen - De Efteling heeft al enkele jaren de wens om extra verblijfsaccommodatie te creŽren. Door meer overnachtingsmogelijkheden in de directe omgeving te bieden, wil het park meer bezoekers uit verder gelegen provincies en omringende landen trekken.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : www.tourpress.nl

Terug