www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 november 2007

Prijsuitreiking winnaars kermisenquête

De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft tijdens de Bossche Kermis een bezoekersonderzoek gehouden over het imago en de tevredenheid van de stadskermis. Dit jaar is gestart met een nieuwe opzet van de Bossche Kermis. Bezoekers hebben hun mening gegeven over het attractieaanbod, de prijzen, de sfeer, de voorzieningen en de kermis als geheel. Onder de deelnemers werden Eftelingkaarten en als hoofdprijs een overnachting in het Eftelinghotel verloot. Op maandag 19 november heeft wethouder Snijders de prijzen uitgereikt op het Stadhuis. De winnares van de overnachting in het Eftelinghotel in het seizoen 2008 is mw. A. de Cort uit ’s-Hertogenbosch. De volgende personen hebben toegangskaarten gewonnen van de Efteling voor seizoen van 2008: Mw. A. de Gouw uit ’s-Hertogenbosch, mw. R. Dekkers uit Ammerzoden en de heer B. Tjebbes uit ’s-Hertogenbosch.

Toekomst kermis - De gemeente heeft een verandering- en ontwikkeltraject ingezet om de Bossche Kermis uiteindelijk in 2009 de gezelligste kermis van de regio te laten zijn. Trends en ontwikkelingen in de voorkeuren en beleving van kermisbezoekers zijn voor de organisatie van groot belang. Door de informatie uit de twee onderzoeken te gebruiken, verbetert de gemeente de kwaliteit van de stadskermis.

Enquête op straat of via de website - Bezoekers konden op verschillende manieren meedoen. Een team onderzoeksmedewerkers liep tijdens de kermis rond om mensen te enquêteren, maar je kon ook via de gemeentelijke site bij kermis de enquête invullen. Onder alle deelnemers aan het onderzoek zijn de Eftelingprijzen verloot.

Uitkomst enquête - Eén van de meest opvallende “reacties” uit de enquêtes is dat 83% van de ondervraagden op het kermisterrein en 63% van de achteraf via Digipanel geënquêteerden van mening is dat de Bossche stadskermis meer attracties moet bieden. Uitbreiding van de kermis met inpassing van de reguliere warenmarkten (tijdens de kermis) heeft daarom de aandacht. Uit de enquêtes is verder gebleken dat de Bossche Stadskermis een evenement is voor hele families en gezinnen en voor groepen jeugd. Kortom: een gezellig familie-evenement.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Gemeente 's-Hertogenbosch

Terug