www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

24 november 2007

Dribbelen op Vakantiebeurs 2008: EK-voetbal in de spotlights

Utrecht - Er kan gevoetbald worden op de Vakantiebeurs 2008. In hal 9 van Jaarbeurs Utrecht leggen Zwitserland en Oostenrijk samen een dribbelparcours aan. Balvaardige bezoekers kunnen met de bal aan de voet langs de acht gaststeden van het Europese Kampioenschap voetbal 2008 trekken, met scoringskansen op leuke prijzen.

De gezamenlijke stand van de twee landen staat helemaal in het teken van het EK 2008, waar ook Nederland de krachten zal meten met de concurrentie.

In Zwitserland zijn Basel, Genève, Zürich en Bern de ontvangende steden. In Basel en Genève wordt op zaterdag 7 juni afgetrapt voor de eerste twee wedstrijden. Op zondag 29 juni is de finale in het Ernst Happel stadion in Wenen. De andere deelnemende Oostenrijkse steden zijn: Klagenfurt, Innsbruck en Salzburg. Al deze voetbalsteden zijn prominent aanwezig in de gezamenlijke promotiestand op de Vakantiebeurs, want ze hebben uiteraard meer te bieden dan moderne en comfortabele voetbalstadions. De slogan van het toernooi is 'Beleef emoties'.

Wenen heeft naast het voetbal nog zo oneindig veel meer te bieden. Zoals het Prater met het reuzenrad, de historische binnenstad met kastelen, muziektempels, brede boulevards, prachtige winkelstraten zoals de Mariahilfe Strasze de livemuziek tijdens het Donau Inselfest, het beroemde café Demel en vele andere gelegenheden voor drank en spijs. Wenen en Basel zijn de steden waar zich de eindstrijd gaat toespitsen vanaf de kwartfinales in de laatste tien dagen van het toernooi. Ze hebben de grootste stadions 50.000 en 40.000 zitplaatsen.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Blik op Nieuws

Terug