www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

24 november 2007

Forse uitbreiding van Valkenswaardse ijsbaan

door onze correspondent Geert van den Eijnden

22 nov 2007, 09:58 - VALKENSWAARD - De ijsbaan op de Markt in Valkenswaard wordt aanzienlijk groter.

De ijsbaan in hartje Valkenswaard. Dit jaar wordt de ijsbaan een kwart groter. foto Jurriaan Balke

Voor deze winterse voorziening komt het gehele marktplein beschikbaar. Naast de ijsbaan verschijnen voor het eerst ook enkele oud-Hollandse kermisattracties. De kunstijsbaan is open vanaf zaterdag 8 december. Op 6 januari is de sluitingsdag.

De organiserende stichting 'Valkenswaard on Ice' begint aan de tweede periode van drie jaar. Voornaamste doel is de totale ijsbaan met zijn omgeving meer uitstraling te geven. Om dat te verwezenlijken wordt voor het eerst het gehele plein in hartje Valkenswaard afgesloten en omgetoverd tot een winters tafereel. De ijsbaan wordt een kwart groter dan voorgaande jaren. Het totale schaatsoppervlak wordt daarmee 750 vierkante meter.

Verder heeft de organisatie de toezegging dat enkele oud-Hollandse kermisattracties het wintertafereel gaan completeren. Zekerheid is er over de komst van de draaimolen en rups. Onderhandeld wordt nog over een reuzenrad. De ruimte tussen deze kermisattracties wordt in kerstsfeer aangekleed. Hetzij met houten huisjes als verkooppunten dan wel met versieringen.

De ijsbaan krijgt aan drie zijden verder (pagode)tenten, deels voor horeca en deels als bezoekersruimte aan de rand van de ijsbaan. In het gebruik van de ijsbaan verandert het een en ander. Allereerst komt er overdag (tot 19.00 uur) een speciaal baantje voor de kleintjes die kleiner zijn dan 1,20m. Ook kunnen de basisscholen van de gemeenten Valkenswaard en Waalre op de ochtenden en middagen gratis gebruik maken van de ijsbaan. Op de donderdagse weekmarkt komen de marktkramen rond het marktplein te staan.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovense dagblad

Terug