www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 februari 2007

'In overleg kermis na kerkdiensten'

door Huib Strengers

KAMPEN - Theo Piederiet (PvdA) geeft aan dat hij voor de zondagswetgeving is, maar vindt dat tijdens Sail vanaf 's middags één uur de kermis mag draaien. ,,Er mag wel wat levendigheid in de stad en ruimte voor iedereen.".

Rie Woning van Gemeente Belang Kampen wil alleen haar persoonlijke mening geven. ,,We zijn een gevarieerde fractie en denken er verschillend over. We zijn tegen een 24-uurs economie, maar als rekening wordt gehouden met de uren dat er kerkdiensten zijn, moet daarbuiten de kermis mogelijk zijn."

Herald van Heerde (GroenLinks) zegt dat er in zijn fractie nog niet over gesproken is. ,,Maar er zijn twee belangen. Goede voortgang van de kerkdiensten en van Sail. Er moet naar elkaar geluisterd worden. Wat mij betreft mogen in de middag op een bescheiden manier kermisachtige activiteiten. Vooral als de toeristen in de stad zijn, want drie jaar geleden kwamen heel veel mensen over de brug en die zagen alleen stilliggende schepen, er moet meer te doen zijn." Van Heerde kan zich voorstellen dat op een bepaald gedeelte, hetzij op de IJsselkade, hetzij bij de Buitenhaven kermisactiviteiten zijn.

Wim Sets van Kijk op Kampen vindt dat de kermis door moet gaan, "maar terughoudend in tijd en volume. Dus als de kerkdiensten afgelopen zijn. Respect voor een ieder, maar geen belemmeringen opwerpen."

CDA-er Cor Adema zegt dat wat hem betreft de kermis tijdens Sail doorgang kan vinden. ,,In ons verkiezingsprogramma, maar ook in het raadsprogramma staat dat we de zondagsrust willen respecteren. Naar ik begrepen heb is de kermis bij De Hagen, dus niet in de buurt van een kerk". Adema zegt het wel wenselijk te vinden dat de kermis niet voor één uur begint.

Bron artikel, gebruikt met officiële toestemming : De Stentor

meer nieuws