www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

25 november 2007

Kindertoegankelijkheidsprijs 2007 uitgereikt in Toverland.

Sevenum, 24 november 2007

Op 17 oktober 2007 is Attractiepark Toverland uitgeroepen tot winnaar van de allereerste Kindertoegankelijkheidsprijs. Naast de enorme eer waarmee Toverland reeds kon strijken, werden zij ook nog beloond met de “Groene Tafel” en een gevelplaatje. Deze officiële overhandiging vond plaats op vrijdag 23 november in Toverland, waarbij de projectleider van de Kindertoegankelijkheidsprijs, leden van de CG-Raad, Stichting Zorgplatform Sevenum en Paul Fakkeldij als vertegenwoordiger van het OK-team aanwezig waren.

Teams van kinderen met én zonder handicap hebben woensdag 17 oktober in heel Nederland toeristische attracties bezocht en kritisch ‘getest’. Punten die werden beoordeeld waren: parkeermogelijkheden, het lekkere (of niet) eten, vriendelijkheid personeel, bruikbaarheid attracties, de kwaliteit van de speeltuin/ attracties en duidelijkheid informatie. In dierenpark Amersfoort werden uiteindelijk de cijfers verzameld.

Toverland wint! - In totaal waren er 14 deelnemende attracties genomineerd, waaronder Walibi World, de Efteling en Dolfinarium Harderwijk. Deze parken voerden tot het einde een spannende strijd. De rapportcijfers werden opgeteld en Toverland ging uiteindelijk met de eer strijken! Echter naast deze eer mocht Toverland op vrijdag 23 november met groot genoegen de ‘Groene Tafel’ en een gevelplaatje in ontvangst nemen! De ‘Groene Tafel’ is een zeer praktische picknicktafel die rolstoeltoegankelijk is. De tafel heeft reeds een mooie plaats toegewezen gekregen. Ook het gevelplaatje zal goed in het oog komen te hangen, daar deze prijs echt is ‘om kippenvel van te krijgen’, aldus Caroline Maessen.

Week van de toegankelijkheid - De Kindertoegankelijkheidsprijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt in het kader van de Week van de Toegankelijkheid, waar het thema ‘Lekker op stap’ centraal staat. De organisatie van deze week ligt in handen van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland. De Week van de Toegankelijkheid is financieel mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

Bron : persbericht : Attractiepark Toverland

Terug