www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 november 2007

Miljoenenschuld Ooit

Zaterdag 24 november 2007 - DRUNEN - De schuld van het failliet verklaarde Land van Ooit bedraagt ongeveer 2,2 miljoen euro. Curator Willem Berendsen heeft dat gisteren gezegd na de eerste bestudering van de balans van het themapark in Drunen.

De kans op een doorstart is volgens hem minder groot dan vorig jaar, toen de exploitatiemaatschappij van het Land van Ooit ook al failliet ging. Een onbekende particuliere financier heeft 1,4 miljoen euro in het Land van Ooit gestoken, legde Berendsen uit. De Belastingdienst heeft een vordering van 350.000 euro openstaan en bij verschillende leveranciers heeft het park nog schulden van in totaal bijna een half miljoen euro.

Bij de curator heeft zich inmiddels een handvol serieuze en minder serieuze overnamekandidaten gemeld. Belangstellenden willen de exploitatie voortzetten of zijn alleen geÔnteresseerd in de grond (34 hectare). De bewindvoerder zet in op een doorstart.

Volgens hem is dat het beste voor de schuldeisers en het personeel. Bovendien blijft het 'mooie' concept dan bestaan, zei Berendsen. Het landgoed lijkt een belangrijk obstakel voor een doorstart, zegt de curator. De eigenaar, oprichter Marc Taminiau zou de grond niet meer willen verhuren, maar verkopen en dat drijft de overnameprijs hoog op, denkt Berendsen.

Het faillissement van het Land van Ooit werd woensdag door directeur Mascha van Till-Taminiau zelf aangevraagd. Tegenvallende bezoekersaantallen en de negatieve publiciteit over 'Ooit Tongeren' noemde ze als oorzaken. Het Belgische pretpark ging deze zomer twee maanden na de opening al op de fles.

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug