www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

29 november 2007

Gemeente organiseert zelf Zwolse kermis

<

27-11-2007 - De gemeente Zwolle gaat vanaf 2008 de jaarlijkse zomerkermis organiseren in samenwerking met de ondernemers en de bewoners uit de binnenstad onder het motto Samen maken we de kermis. Dit jaar loopt het contract met de huidige organisatoren af. De komende jaren vinden diverse werkzaamheden in de binnenstad plaats. Hierdoor is niet met zekerheid te zeggen of de kermis voortdurend alle delen van de huidige kermislocaties kan benutten. Dat betekent dat er geen nieuw contract kan worden gesloten, ook niet in het licht van de gemeentelijke en Europese aanbestedingsregels.

Meer gemeenten in Nederland hebben ervoor gekozen om de zomerkermis zelf te organiseren, zoals Tilburg, Hoorn en Deventer. Het belangrijkste voordeel van het zelf organiseren is dat de werkzaamheden in de binnenstad en de kermis goed op elkaar afgestemd kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat de gemeente door zelf de kermis te organiseren ook zelf kan bepalen welke mate van overlast nog acceptabel is voor ondernemers en bewoners van de binnenstad in het licht van alle evenementen in de binnenstad.

Organisatie - Om de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt het al bestaande gemeentelijke kermisprojectteam aangevuld met vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners uit de binnenstad. Op deze manier wordt de Zwolse kermis echt door de Zwollenaren samen gemaakt. De bedoeling is dan ook om Samen maken we de kermis aan te melden als project op de site www.samenmakenwestad.nl. Overigens zal ook een ambtenaar van de gemeente Tilburg zijn kennis en ervaring in het projectteam inbrengen.

Vijf jaar - De gemeente gaat de kermis voor de komende vijf jaar organiseren. Na drie jaar wordt op basis van een evaluatie besloten of deze werkwijze na vijf jaar gecontinueerd wordt.

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming : Gemeente Zwolle

Terug