www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 december 2007

Organisator belooft nog meer ijspret in centrum

ALMELO - Mooier, groter en gezelliger keert de ijspret van 'Almelo on Ice' op 13 december terug in het centrum van de stad. Mede door het succes van vorig jaar, toen de ijsbaan voor het eerst werd opgebouwd, is organisator Jaap Besteman erin geslaagd de lat een flink stuk hoger te leggen. "Het wordt prachtig", kijkt hij vooruit.

Nieuw is dat het pretparkje Winterwonderland, dat voorheen in de wintermaanden op de Koornmarkt stond, bij de ijsbaan op het Waagplein komt te staan. "Maar het wordt geen kermis zoals het was", zegt Besteman. "Ik wil wintersfeer." Om dat te realiseren gaat in plaats van het reuzenrad een 'wintertreintje' rijden en komt er een draaimolentje in oud-Hollandse stijl.

Uitgesproken trots is Besteman op de komst van een Duits grillhouse met de 'échte' bratwurst. Een 'hartstikke gezellig ding', aldus de organisator. Het grillhouse vormt een mooie aanvulling op de koek-en-zopietentjes, het glühweinhuisje en het terras. En op marktdagen op de marktkramen die rond het winterdorpje worden opgebouwd.

Besteman wil het geheel nog sfeervoller maken door meer verlichting en andere versieringen aan te brengen. Aan zijn complete plan hangt wel een fors prijskaartje: 100.000 euro, flink meer dan vorig jaar. Het geld moet binnenkomen via de verkoop van kaartjes voor de ijsbaan, de verkoop van etenswaren, via sponsors (hoofdsponsor is het nieuwe sportcentrum Obifit) en een subsidie van de gemeente Almelo.

Centraal in het winterevenement staat de ijsbaan. Die heeft wederom een oppervlak van vijfhonderd vierkante meter. Besteman huurt dezelfde baan als vorig jaar, want die voldeed volgens hem prima. "Op nieuwjaarsdag was het zeventien graden boven nul. Geen centje pijn. Trouwens, hij heeft ook in Griekenland gestaan en daar konden ze er met dertig graden nog op schaatsen." De ijsbaan is er voor oud en jong vanaf zes jaar.

Kaartjes kosten twee euro voor een uurtje schaatsen. De baan gaat op 13 december met een feestje open. Daarvoor is zangeres Glennis Grace uitgenodigd, die leerde schaatsen bij Sterren Dansen op het IJs. Op 13 januari worden ijsbaan en winterdorp weer afgebroken.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : TC Tubantia

Terug