www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 december 2007

Al twee primeurs voor Tilburgse Kermis 2008

Voorverpachting voor Koningsplein en Besterdplein

Tijdens de Tilburgse Kermis krijgt het Koningsplein een wereldprimeur met de attractie "New York, New York". Dit is een King Circus van vier verdiepingen die momenteel in aanbouw is in opdracht van de Nederlandse exploitant De Voer. De Tilburgse Kermis is de eerste waar de grote zwier- loop en speelzaak verschijnt. Ook niet eerder in Nederland vertoond is de Mystery; een enorm en rijkelijk gedecoreerd loopspookhuis van de gebroeders BŁgler uit Duitsland. Deze attractie wordt geplaatst op het Besterdplein.

De twee attracties komen voort uit de jaarlijkse voorverpachting, die gisteren plaatsvond in het souterrain van het paleis in Tilburg. Vijftien exploitanten leverden de afgelopen tijd een envelop in met hun aanbod voor de voorverpachting, allen in de categorie Grootvermaak. Deze enveloppen werden gisteren in bijzijn van bonden en exploitanten geopend door het kermisteam. Hierna is een keuze gemaakt op grond van de meerwaarde van de attractie voor het plein. De gemeente organiseert sinds twee jaar de voorverpachting voor verschillende pleinen om hier een zo sterk mogelijk aanbod te creŽren van spektakel.

Wethouder Hans Janssen (evenementen): "In ieder geval al twee prachtzaken voor de kermis in 2008. Voorverpachten geeft pleinen die het nodig hebben net dat beetje extra. Je ziet toch vaak dat exploitanten op een potentieel kwetsbaar plein veel beter draaien als er een topper bij staat. En we rekenen er natuurlijk ook op dat er bij de reguliere verpachting op 21 januari 2008 weer veel exploitanten met innovatieve zaken komen. Hiervoor hebben we ook een beloningssysteem ingevoerd: de winnaars van de kermisprijzen mogen het jaar erop voor hetzelfde geld terugkomen."

De komende editie van de Tilburgse Kermis is van 18 t/m 27 juli 2008.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Gemeente Tilburg

Terug