www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

8 december 2007

Beerta onbetaalbaar voor kermisgasten

03 december 2007 - Beerta - "Er is dit jaar voor het laatst een kermis in Beerta geweest", zegt voorzitter Jan Berghuis van de ijsclub Beerta somber. Zijn vereniging organiseerde de kermis de laatste jaren, maar ziet er voor volgend jaar geen heil meer in omdat de gemeente de precariolasten voor de exploitanten volgens Berghuis exorbitant heeft verhoogd.

"In 2006 betaalde een exploitant 35 euro staangeld. Dit jaar was het 272 euro en voor volgend jaar heeft de gemeente het tarief alweer verdubbeld. Dat betalen de exploitanten niet. Ze komen gewoon niet meer. De kermis verdwijnt uit Beerta. Alle evenementen worden op deze manier de nek omgedraaid", verzucht Berghuis. "De gemeente zegt heel simpel dat de exploitanten elders ook zoveel moeten betalen, maar dat slaat nergens op. Je kunt Beerta toch niet vergelijken met Winschoten?"

Wethouder Ruud Hietbrink bevestigt dat de tarieven verhoogd worden. "We hebben jarenlang niets aan de precariobelasting gedaan. Die hebben we nu in een keer opgetakeld naar een niveau dat voor 2007 aanvaardbaar is. Dat is niet nieuw." Hietbrink wuift het verzet van de exploitanten weg. "Ze moeten maar beter hun best doen en meer omzet draaien. Het geldt niet alleen voor de kermis, maar voor alle ondernemers of verenigingen die op openbare grond iets ondernemen

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Dagblad van het Noorden

Terug