www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 december 2007

Winterland is leuk, maar niet voor 'mijn' deur

Willem Brunselaar breekt zijn attractie af. foto Ben Lensink

Willem Brunselaar heeft ongelooflijk de smoor in. Zijn Kerstmis is verknald.

De kermisexploitant moest donderdagavond in grote haast zijn attractie aan de Langestraat afbreken. Overbuurman de Society Shop had geklaagd. Winterland is leuk, maar niet voor zijn deur.

Hoe is het nu met Willem Brunselaar?

"Ik ben onderweg. Ik rijd op een vrachtwagen en ben onderweg naar Neurenberg. Dit is niet mijn werk, maar via een kennis kon ik aan de slag. Ik heb ook een gezin te onderhouden."

Wat is er gebeurd?

"Die winkel tegenover mijn attractie, hoe heet die nu ook weer, had er een beetje last van. Hij wilde me niet voor de zaak hebben. De gemeente gaf hem gelijk en ik moest weg."

U had geen vergunning voor die plaats?

"De oliebollenkraam is de vergunninghouder. Ik lifte mee. Vorig jaar stond er op dezelfde plaats ook een attractie. Die was alleen wat kleiner. De overbuurman vond me te groot en ik kon mijn spulletjes pakken. Dat terwijl ik ook kosten heb gemaakt. Ik had tot 13 januari daar moeten blijven staan. Nu heb ik geen inkomsten meer. Ik kan nergens meer naar toe. Alle kerstkermissen zijn volgeboekt."

Dus u lijdt een behoorlijk verlies?

"Dat kun je wel zeggen. Je kunt je voorstellen dat mijn vrouw behoorlijk boos was toen ze hoorde dat ik weg moest. Ik kan bij niemand verhaal halen. Ze halen hun schouders op."

Een botsauto-exploitant kan toch wel tegen een stootje?

"Het zijn helemaal geen botsauto's. Het zijn kinderauto's, eurocars. Bij mijn attractie zie je geen hangjongeren. Het is voor ouders met kleine kinderen. Het is voor families."

Zien we u nog ooit terug in Enschede?

"Ik hoop het wel. Maar dan moet alles wel beter geregeld zijn."

Ligt er nog iets onder de kerstboom bij de familie Brunselaar in Laag Soeren?

"Het zal wel dunnetjes worden."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Twentsche Courant Tubantia

Terug