www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

24 februari 2007

Gemeente heeft ons voorgelogen

door Marc Molenaars

BERGEN OP ZOOM - Het ongenoegen onder kermisexploitanten in de Geertruidapolder over het uitblijven van een fatsoenlijke vertrekregeling of alternatieve vestigingsplaats groeit.

Een aantal ondernemers vestigt zijn hoop op wethouder Ton Linssen ('Veel slagvaardiger dan zijn voorgangers'), anderen zetten de hakken in het zand of hebben de moed al opgegeven. Zoals Piet van den Maagdenberg. Hij is in overleg met de gemeente vertrokken uit de polder waar straks de nieuwe woonwijk Bergse Haven moet verrijzen. Met pijn in het hart, maar meer nog in zijn portemonnee. "De gemeente is zijn afspraken niet nagekomen", beweert hij.

Van den Maagdenberg verdiende 38 jaar zijn brood in het kermisbedrijf. "We woonden aan de Calandweg maar moesten vertrekken in verband met de herontwikkeling van de Geertruidapolder. Burgemeester Van der Velden kwam persoonlijk aan huis om dat te vertellen. Ik was bereid naar een huurhuis te gaan, maar heb meteen gezegd dat ik die kar niet kon trekken. De betrokken ambtenaar verzekerde dat het allemaal goed zou komen: geld zat."

Dezelfde ambtenaar beloofde Van den Maagdenberg ook te helpen bij de verkoop van de woonwagen. "De opbrengst konden we dan gebruiken voor de aanschaf van nieuwe meubels. De inventaris van de woonwagen was niet verhuisbaar; we moesten helemaal opnieuw beginnen."

Door bemiddeling van de gemeente, zoals beloofd, werd vlot een appartement gevonden aan de Stelleweg. De woonwagen werd echter niet verkocht. "Ik heb honderd keer gebeld, maar de ambtenaar gaf niet thuis. Ik heb een tegemoetkoming gevraagd in de verhuiskosten, maar hij ontkende glashard dat toezeggingen waren gedaan. Uiteindelijk heb ik moeten lenen om de inventaris te betalen. Het water staat me aan de lippen."

Van den Maagdenberg heeft voormalig raadslid Jan van de Water gevraagd hem bij te staan. Die arrangeerde een gesprek met burgemeester Polman. Die zegt, na een intern onderzoek, niets over een bijdrage in de verhuiskosten te weten. Hij kan na vier jaar niets meer doen. Van de Water is teleurgesteld: "Zo ga je niet met mensen om." Van den Maagdenberg boos: "Ik ben gewoon voorgelogen."

Bron artikel : BN / De Stem

meer nieuws