www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

24 December 2007

PvdA: 'Blijf werken aan kermis'

De PvdA vraagt het college om komend jaar tijdens de Tilburgse Kermis nog eens goed te kijken naar de dienstregeling van bussen, participatie van Tilburgers met een laag inkomen, beperking van de overlast door het opbouwen en afbreken, en de kermismarkt.

Het is de gemeenteraadsfractie 'een doorn in het oog' dat de dienstregeling van de bussen niet aansluit op de eindtijd van de kermis. "De kermis gaat dagelijks door tot 01.00 uur. De laatste bussen vertrekken echter om 23.50 uur vanaf het station", zegt PvdA-raadslid Bas Wilthagen. "Zo'n 100 tot 150 bezoekers, onder wie veel kinderen, zijn om 24.00 uur gestrand op het centraal station, omdat er geen verbinding meer mogelijk was met de Reeshof, Udenhout en Berkel-Enschot." Het verzoek van de grootste coalitiepartij is om het komend jaar de eindtijd van de kermis en de dienstregeling van het openbaar vervoer beter op elkaar af te stemmen.

De Partij van de Arbeid zou daarnaast graag zien dat nog meer aandacht komt voor de groep Tilburgers, onder wie kinderen, die niet op vakantie kunnen en 'aangewezen zijn op een volksfeest als de kermis'. De fractie vraagt zich af of GroenLinks-wethouder Mevis (Werk, inkomen en participatie) iets extra's kan doen voor gezinnen die moeten rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau, bijvoorbeeld vanuit de Meedoen-regeling.

Opbouwen en afbreken

"Ook hopen wij dat opbouwen en afbreken van de kermis komend jaar iets strakker geregeld kunnen worden", zegt Wilthagen. "Gemeente zoekt naar spectaculaire attracties op plekken om meer mensen te trekken. Dat mag, maar het zorgt elk jaar voor een langere periode voor opbouw en afbreken. Gevolg is meer overlast voor bewoners en inkomensderving van ondernemers."

Verder vraagt de PvdA zich af wat komend jaar gaat gebeuren met de kermismarkt. Op de oude locatie bij de brandweerkazerne trekt hij volgens de fractie weinig klanten en daarom wil de PvdA dat de markt bijvoorbeeld op het Pieter Vreedeplein wordt opgebouwd.

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming : Tilburgse Koerier
.

Terug