WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 november 2006

Larense Kermisintendant Karel Loeff Voortvarend Aan de Slag

LARENSE KERMISINTENDANT KAREL LOEFF VOORTVAREND AAN DE SLAG

30 nov.- Karel Loeff, de nieuwe kermisintendant van ons dorp is voortvarend aan de slag gegaan om van de Larense kermis weer een succes te maken. Volgende week komt in de Kermisgids en een week later in de Komeet de advertentie voor de verpachting aan de exploitanten. 5 vragen aan de nieuwe kermisintendant.

1. Wat was het moment dat je door de kermis gefascineerd raakte?

Ik was een jaar of 10, kreeg 5 gulden voor de kermis, maar ging bijna nooit ergens in. Ik ging alle dagen kijken naar de draaiende attracties en kocht er bij 'oom Frits' Lego voor. Van mijn moeder leende ik haar fototoestel, daar maakte ik mijn eerste foto's mee. En toen begon de fascinatie voor het mobiele pretpark pas echt!

2. Welke kermis is jouw grote voorbeeld?

Er zijn er een aantal, elk met een heel eigen sfeer. Dusseldorf is elk jaar geweldig, zo'n 300 gigantische attracties staan midden juli langs de rivier de Rijn. Maar er zijn ook heel charmante kleine kermissen. De Maliebaankermis in Utrecht is een heel familievriendelijk evenement. En wat ik heel mooi vindt zijn die plaatsen waar het hele dorp kermis viert, waar de kermis het hart is van een traditie. Dat zie je nog veel in Brabant.

3. Wat doet het je dat je nu de Larense kermisintendant wordt?

Dat is natuurlijk prachtig! De Larense kermis was ooit geweldig, ik herinner me zelfs de meest bijzondere attracties. Voor de tweede Wereldoorlog was er de Stoomcarrousel, maar mijn generatie houdt zich meer bezig met de 'enterprise', de topper uit de jaren tachtig. Ik hoop dat we in een aantal jaren de kermis weer echt kunnen terugbrengen tot een behoorlijk niveau. En dat mensen weer gefascineerd raken.

4. Wat kun jij een kermisexploitant bieden?

Een plek. Dat is waar iedereen zich nu druk om maakt. De kermisverpachtingen lopen nu, dat is heel spannend. Het gaat immers om hun broodwinning. Gelukkig bepalen we de gunningen met zijn vieren, met Jaco de Jong, Peter Kitzen en Albert Crans van de gemeente vormen we het kermisteam van Laren.

5 Waar zou jij op de kermis je laatste euro aan besteden?

Aan het vlooientheater, maar dat staat alleen nog op het Oktoberfest in Munchen. Ik denk dat het dus of een ritje wordt in een favoriete draaizaak, een biertje in de kroeg of een kaneelstok voor thuis..

KLIK HIER VOOR DE ADVERTENTIE

Bron bericht : Larens Behoud

Overgenomen met toestemming Larens Behoud www.larensbehoud.nl

START-PAGE WWW.HULLYGULLY.NL