www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

5 November 2007

Zwaaien, zwieren en griezelen

HOOGLAND - Van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november was Hoogland weer in de ban van het aloude volksvermaak; de kermis. Alle attracties stonden zoals voorgaande jaren wederom opgesteld op het grote grasveld aan de Hamseweg. Inspelen op de actualiteit is de organisatie niet vreemd, dus het publiek kon volop griezelen in het Halloween spookhuis.

door Carole Kuis

Deze hype uit de Verenigde Staten, die in Europa en ook bij ons steeds populairder wordt, bleek een schot in de roos, evenals de Speed. Hierbij werden de durfals gelanceerd in bakjes aan weerszijden van de stang, waarbij men soms zelfs op de kop hing. Het gegil was niet van de lucht, al keken de meesten bij benedenkomst weer 'cool' voor de achterblijvers. Terug van weggeweest was de Magic Mouse, een soort achtbaan, waarbij de bakjes naast het naar beneden razen, ook nog heen en weer gingen. Een sterke maag was hiervoor zeker een vereiste. Bijzonder was het glazen doolhof Atlantis. In dit Christal Palace viel het nog niet mee om vlot de uitgang te vinden, maar spannend was het wel. Veel belangstelling was er ook voor de Techno Dance. Onder het genot van de recente, snoeiharde hits draaiden de belangstellenden in de rondte, waarbij ook de hoogte niet geschuwd werd. Uiteraard ontbraken ook de oude vertrouwde snoep- en grillkraam, fruitmachines en schiettent niet en was er genoeg te doen voor de allerkleinsten. Zij konden zich uitleven in de Beach Buggy's. Als echte coureurs legden ze in hun autootjes een zonnig parcours af, dit in schrille tegenstelling tot het regenachtige weer op de eerste dagen van het evenement. Het terrein was omgetoverd in een enigszins drassig gebeuren, maar dat mocht de pret niet drukken. Bevolkten overdag vooral de jongste met hun ouders de Kermis, tegen de avond nam de wat oudere jeugd het over. Traditiegetrouw ontbraken de botauto's niet. Stoer rondrijden met een hand aan het stuur en vooral gezien worden lokte menigeen in deze attractie. Zaterdagavond om 21.00 uur genoot iedereen van het spectaculaire vuurwerk, dat de donkere avond in geschoten werd. Inmiddels was het ook droog geworden, wat iedereen wel prettig vond. Zondag was de drukste dag. Auto's en fietsen werden her en der langs de Hamseweg geparkeerd en het was een drukte van belang op het Kermisterrein. 'Ik wil in de spin', werd er bij aankomst al geroepen. Rijen stonden voor de patatkraam, want ook de inwendige mens heeft zo zijn of haar behoeftes.

Snoepkraam -0= De man van de snoepkraam was zeker tevreden: ,,Alle dagen heeft het lekker doorgelopen. Alleen vrijdag, anders altijd een hele drukke dag zo tegen het weekend, viel het een beetje tegen. Maar toen miezerde het dan ook de hele dag. Maar nu loopt het weer goed door. De organisatie probeert ieder jaar weer iets nieuws te brengen en ik moet zeggen, daar zijn ze ook deze keer weer in geslaagd. Ik ben zeker tevreden." Op naar volgend jaar dan maar, wanneer de Kermis begin november weer naar Hoogland komt, want dat er animo voor is, staat als een paal boven water.

Bron : De Stad Amersfoort
.

Terug