www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

15 maart 2007

'Voor IJsselmuiden knappe kermis'

door Carel de Goeij

Kermis in IJsselmuiden: „ Er staat een mooie mix aan attracties.” foto Freddy Schinkel

IJSSELMUIDEN - ,,Voor IJsselmuiden is dit een knappe kermis." Bertus Rozenvink (40) leunt op de toonbank van z'n touwtjetrek en beziet de attracties op de parkeerplaats naast de Oosterholthoeve. D'r staan botsautootjes, een nostalgisch ogende draaimolen, twee gokpaleisjes, een suikerspin, een schiettent en Bertus nering.

"Voor elk wat wils," oordeelt de Achterhoekse kermisondernemer. Het is zijn eerste kermis van het nieuwe seizoen. "Spannend. De afgelopen drie jaar waren slecht, vorig jaar een dieptepunt. We hopen allemaal dat het nu beter wordt."

Grootste angst van Bertus en zijn collega's: de verhoging van de btw van 6 naar 19 procent. "Als dat doorgaat, dan kunnen we het wel schudden. Dat moeten wij de prijzen ook weer omhoog doen. De kinderen worden de dupe."

Twee euro kost het nu om een keertje te trekken aan het gekleurde touw. Drie keer voor vijf euro. Duur? "Ach de mensen zien niet wat voor kosten ik allemaal heb. Als ik er één euro van over hou is het veel. D'r zijn wel 's ouders die beginnen over de prijs. Als ze aanspreekbaar zijn, probeer ik het ze wel uit te leggen. En als de ouders boos weglopen, och, dat vind ik vooral sneu voor de kinderen."

Rozenvink en zijn zonen exploiteren ook nog een oliebollenkraam en een Rups.

Zondag staat-ie met oliebollen op de Kolde Kermis in Raalte, daarna met de Rups op stap in de Achterhoek.

"Daar en in het zuiden van het land laten mensen het geld makkelijke rollen dan in deze streken. Maar dat hangt ook heel erg van jezelf af. Je moet je goed verkopen aan de klant, niet met een zuur gezicht gaan staan."

Vooralsnog is hij niet ontevreden. "Het weer is goed en er staat een mooie mix aan attracties. Ik ben benieuwd."

Bron, geplaatst met officiële toestemming, : De Stentor

meer nieuws