www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 maart 2007

Combinatie Evenementen blijkt succes

door Wil de Jong

Maandag 26 maart 2007 - HUIJBERGEN - Huijbergen bruiste afgelopen weekeinde van de activiteiten. Er was een rommelmarkt, een kermis en een wielerronde in het dorp. De rommelmarkt werd voor de 35e keer gehouden en de wielerronde voor de 57e keer. De voorjaarkermis was een nieuwe activiteit, die was georganiseerd door de stichting Huijbergse Culturele Evenementen (HCE).

De drie organisaties kijken tevreden terug op het weekeinde. Door de kermis trok de wielerkoers, die op zondag werd verreden, meer publiek en dat wielerminnende publiek bracht tevens een bezoek aan de kermis.

De kermis begon op vrijdagmiddag en duurde tot zondagavond. De kermisexploitanten waren niet ontevreden over de belangstelling voor hun attracties. Het zit er dik in dat de voorjaarskermis en de Ronde van Huijbergen de komende jaren telkens gelijktijdig worden gehouden.

Bij de rommelmarkt, die in het kader van de vastenactie wordt gehouden, waren er ook tevreden gezichten. Een kleine tweeduizend mensen brachten zaterdag en zondag een bezoek aan mfc De Kloek, waar de rommelmarkt werd gehouden. De markt bracht uiteindelijk een bedrag op van ruim veertienduizend euro en dat is bijna net zoveel als vorig jaar.

Hoe de toekomst van de rommelmarkt eruitziet, is nog steeds onduidelijk. Theo en Trina Rooijakkers, de drijvende krachten achter de rommelmarkt, hebben onlangs aangegeven dat ze na 35 jaar stoppen met het inzamelen van oude spullen. Zolang er geen opvolgers voor het echtpaar zijn, blijft het onduidelijk of de rommelmarkt volgend jaar in dezelfde vorm zal doorgaan. "Over twee weken gaan we rond de tafel zitten om te praten hoe we verder gaan", aldus Moniek van Heijst, voorzitster van de Kerngroep Rommelmarkt.

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem.

meer nieuws