www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 april 2007

Een kermis beter dan 2 kleintjes'

Foto : Voorjaarskermis Kermis Bergen Op Zoom 2006, copyright G. Spijkers

door Bregje Suurland

Zaterdag 31 maart 2007 - BERGEN OP ZOOM - Een grote kermis per jaar in Bergen op Zoom. Dat is veel beter dan twee kleinere zoals nu, zegt wethouder Ton Linssen.

De gemeente werkt aan een stuk, waarin staat waar ze met de kermissen in de toekomst naartoe wil. Dat moet dit najaar het licht zien. Ondertussen speelt in de stad en de dorpen al een aantal ontwikkelingen. Zo heeft het college eerder besloten de Bergse najaarskermis te verplaatsen van de Markt naar Kijk in de Pot. Brandveiligheidseisen waren daarvoor de belangrijkste reden. Omwonenden van het park hebben echter bezwaar gemaakt, waardoor het college voor dit najaar een eenmalig alternatief zoekt. Plein 13 is een optie. "We streven naar een kermis per jaar, die van hoge kwaliteit is", zegt Linssen. Het voorjaar is wat hem betreft daarvoor een prima periode.

Op 23 april is er een congres voor ondernemers waar onder meer de kermis en de rol van de jaarlijkse Krabbenfoor, met daarop ook kermisattracties staan, aan bod komen.

Als Bergen op Zoom in het voorjaar een grote kermis krijgt, kunnen de kermissen in Halsteren en Lepelstraat een mooie aanvulling bieden. Zo is al besloten dat de Halsterse kermis van de Dorpsstraat naar De Beek verkast. Verder is er overleg met de Dorpsraad Lepelstraat om de zomerkermis in dat dorp een fikse impuls te geven. Linssen meent dat een Belgisch aandoende kermis met feesttent een trekker voor het dorp kan zijn.

Bron : BN/De Stem

Terug