www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 april 2007

Zweefmolen in oude luister hersteld

Foto : Sieb van der Laan

door Riet de Wild

STEENWIJK - De fraaie podiummolen van het Kermis - en Circusmuseum is in oude luister hersteld en terug op het pleintje achter het museum aan de Markt in Steenwijk. Op dit moment leggen medewerkers van het kermismuseum de laatste hand aan de installatie. Het is de bedoeling de zweefmolen tijdens het museumweekeinde op 14 en 15 april weer te laten draaien.

De molen stond twee jaar nutteloos op het museumpleintje, omdat de houten draai-installatie om veiligheidsredenen was afgekeurd. In samenwerking met zweefmolenbouwer en kermisexploitant Folkerts uit Zwartsluis is de houten constructie vervangen door een sterke metalen constructie. In eigen beheer zijn de fraai geschilderde panelen gerestaureerd door ze zachtjes te schuren en opnieuw te lakken. Ook de bakjes zijn opnieuw gelast en geschilderd. Nu wordt nog gewerkt aan het vernieuwen van de afdekplaten.

De molen, een originele Duitse Kettingflieger uit 1920, is door de jaren heen een grote attractie gebleken voor de jeugdige bezoekers van dit museum met miniaturen en attributen van kermis- en circusattracties. Het is de bedoeling ook het pleintje een opknapbeurt te geven. Aan de omheining worden dan afdakjes gemaakt voor een aantal speelse attracties, zodat bezoekers zich ook tijdens buiig weer kunnen uitleven.

Het stichtingsbestuur is nog in gesprek met het gemeentebestuur van Steenwijkerland over de inrichting van het pand aan de Markt. Het ziet er naar uit dat het kermismuseum dit voor langere tijd kan gebruiken. Het bestuur heeft het plan in dit voormalige krantenpand, dat in handen is van de gemeente, een poffertjessalon in te richten.

Bron artikel, geplaatst met officiŽle toestemming De Stentor

Terug