www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 april 2007

Reuzenrad als reusachtige verrassing

Nieuwe Niedorp - Zo breek je je maandenlang het hoofd hoe de gondeltjes van je meccanocreatie in wording - das Wiener Riesenrad, oftwel het Weense reuzenrad - moet maken, zo krijg je de oplossing in je schoot geworpen. Toen Nieuwe Niedorper Joop Koopman aan de voet van het echte rad een kop koffie dronk en de restauranteigenaar zijn probleem voorlegde, bleek die een complete Meccanoversie van het rad te hebben staan.

Achteraf in een magazijn, onder het stof. De goede man wilde het rad ook nog wel voor een vriendelijk prijsje aan Koopman overdoen. Waardoor de Niedorper ten langen leste een goed voorbeeld had voor zijn miniatuurgondeltjes.

En de 65-jarige Koopman op zijn hobbykamer weer dat kind van een jaar of elf, twaalf kon zijn, dat dagenlang zoet is met meccanomateriaal. Het Weense speelgoedrad heeft hij inmiddels ter beschikking gesteld van het Motorenmuseum in zijn woonplaats, dat zondag de deuren voor het nieuwe seizoen opende. Daar neemt het de plaats in van het London Eye, het millenniumreuzenrad in Londen dat Koopman eerder nabouwde met meccano.

Bron artikel, overgenomen met officiŽle toestemming : Noordhollands Dagblad.

Terug