www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 april 2007

Politie is extra alert op kermis

Foto : Voorjaarskermis Roosendaal 2006, G. Spijkers

door Jos Hack

Dinsdag 3 april 2007 - ROOSENDAAL - Stadswachten en politie zullen nadrukkelijk aanwezig zijn tijdens de voorjaarskermis op het Kadeplein. Die kermis begint zaterdagmiddag om 13.00 uur en duurt tot en met volgende week woensdag. Op andere dagen zijn de attracties van 14.00 tot 24.00 uur open.

Vorig jaar waren er grote problemen met een groep jongeren. De exploitanten waren de bedreigingen zo zat, dat zij op de laatste dag massaal uit Roosendaal zijn vertrokken.

Ondanks al die problemen heeft de gemeente niet overwogen om de voorjaarskermis voorgoed te schrappen. "Op basis van één slechte ervaring, zet je niet zomaar een streep door een jarenlange traditie", zegt gemeentewoordvoerder Marcel Schoones. "Natuurlijk is de kermis van vorig jaar een dieptepunt in de historie, maar wij denken dat er voldoende maatregelen zijn genomen om een herhaling van die incidenten te voorkomen. Er is uitvoerig overleg geweest met de exploitanten en met de politie."

Er is afgesproken dat er permanent toezicht is op het Kadeplein. In de eerste uren van de dag doen de stadswachten dat. Later op de avond worden zij afgelost door de politie. "Die afspraken zijn waterdicht", aldus Scho0nes.

Voor de kermis hebben zestien exploitanten ingeschreven. Dat zijn er drie minder dan vorig jaar, maar dat heeft volgens de gemeentewoordvoerder niets te maken met de problemen uit 2006. "Er komen een paar nieuwe, grote attracties. Die hebben nogal wat ruimte nodig op het plein. Dat maakt het er alleen maar gezelliger op."

Tekst artikel overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem.

Terug