www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 april 2007

Attractiepark Slagharen heeft de poort geopend, ook voor buren

door Willem Boverhof

Op de eerste dag van het nieuwe seizoen wordt direct de nieuwste attractie geprobeerd. foto Bureau Uijlenbroek

SLAGHAREN - Attractiepark Slagharen heeft gisteren voor het 44ste seizoen haar poorten weer geopend voor het publiek. Ook de bu­ren uit de omliggende dorpen zijn uitgenodigd om in het eerste weekeinde eens een kijkje te nemen bij de buren aan de Zwartedijk

Het attractiepark heeft het de afgelopen winter even relatief rustig aan gedaan met verbouwen of vernieuwen. ‘Slechts’ het theater is verbouwd tot een vierdimensionale bioscoop. Daar kun je niet alleen kijken naar een film, maar de vierde dimensie voelt de bezoeker aan lijf en leden. Kosten: al gauw een half miljoen. „ Je moet vernieuwen, dat verwachten mensen van je als park”, zegt marketing manager Twan Rovers. Het theater en de uitbreiding van het animatieteam zijn de grootste veranderingen.

De twintig entertainers draaien dit jaar 120 dagen op het park, waar ze andere jaren alleen in de vakantieperiodes aanwezig waren. Volgend jaar belooft Rovers, in het jaar dat Slagharen 45 jaar bestaat dat er iets groots en nieuws bij komt. Wat wil de marketing manager niet vertellen.

Het vinden van parttimepersoneel blijkt dit jaar lastiger te gaan dan andere jaren, bespeurt Rovers. „ Je kunt merken dat de economie aantrekt.” Werken er in de winter­maanden zo’n vijftig tot zestig per­sonen voor het park. In het parkseizoen loopt het aantal richting de duizend.

Een ander onderwerp waar het attractiepark, en de bewoners van Slagharen mee te maken hebben, zijn de toegangswegen van en naar het park. Er ligt een plan om vanachter de parkeerplaatsen te­enover het park een weg aan te leggen die op de N343, de weg naar Hardenberg uitkomt. „Dit is geen ideale situatie, dat weet iedereen. We hebben gesproken met de gemeente, de wil is er wel.” Vooralsnog blijft het daarbij en zullen de meeste mensen gebruik blijven maken van de stoplichten door het dorp.

Vorig jaar kwamen zo’n 1,4 mil­joen mensen naar het park. Zevenhonderduizend dagjesmensen en zevenhonderdduizend verblijfstoeristen. Mensen die in de huisjes, wigwams, caravans of tentjes overnachten. „Daar kun je geen klapper meer maken”, legt Rovers uit. „De bezettingsgraad is er al hoog.” Maar in het aantal dagjesmensen hoopt Rovers toch weer op een stijging. Voor wat betreft de verblijfstoeristen hoopt hij op een lichte stijging.

Bron : De Stentor

Terug