WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

13 december 2006

15-12-2006

Wens 'dag van lage prijzen'

door Rob Oostelbos

Vrijdag 15 december 2006 - TILBURG – Veel bezoekers van de Tilburgse kermis willen dat de gemeente een ‘Dag van de lage prijzen’ invoert. Uit een onderzoek onder 2000 bezoekers blijkt dat iets meer dan 800 mensen de attracties te duur vinden.

Bezoekers van de Tilburgse kermis zijn voor een ‘Dag van de lage prijzen’. Wethouder Hans Janssen (CDA, evenementen) voelt niets voor een dergelijke themadag. „De kermis kent al prijsacties. Zo zijn er op de openingsavond lagere tarieven, we hebben de kindermiddag, het prijsniveau van de nostalgische kermis is niet verhoogd en op de seniorendag wordt er met kortingsbonnen gewerkt.“

De ontevredenheid over de hoge ritprijzen groeit desondanks. Tijdens een onderzoek in 2003 noemde 22,5 procent dat het minst aantrekkelijke aspect van de kermis. In 2006 is dat gegroeid naar 42 procent.

Janssen wijst er op dat Tilburg een pachtsysteem heeft waarbij exploitanten veel geld bieden in de hoop de concurrentie af te troeven als het gaat over een plekje op de kermis.

„We zeggen niet dat de exploitanten maar honderd euro moeten betalen en de prijs laag moeten houden. In ons systeem moeten de exploitanten de kans krijgen hun pachtgeld terug te verdienen.“

Lof

Afgezien van kritiek op de te hoge prijzen, is er vooral veel lof voor en enthousiasme over de kermis. De 2000 mensen die hebben meegedaan aan het onderzoek geven het evenement een 8,3 als rapportcijfer.

Dit jaar trok de kermis 1,1 miljoen mensen en daarmee is die het grootste evenement qua bezoekers in heel Nederland.

Na de kermisprijs van kermisbond NKB en de prijs voor Janssen als kermiswethouder van Nederland van de BOVAK is dat de derde grote onderscheiding voor het evenement.

Janssen is daar uitermate blij mee.

„Maar je moet nuchter blijven. De Zomerfeesten rondom de Vierdaagse in Nijmegen zijn afgelast.

Normaal trekt dat de meeste bezoekers. Maar dat we nu eerste zijn, geeft aan dat de kermis al lang een heel groot evenement is.“

Desgevraagd denkt Janssen dat ook een rol speelt dat de formule van de kermis meer dan voorheen ontwikkeld wordt en dat de promotie beter is.

Bron en copyright : BN De Stem

Overgenomen met toestemming BN de Stem www.bndestem.nl

START-PAGE WWW.HULLYGULLY.NL