www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

9 april 2007

Exploitanten vol vertrouwen in goede afloop kermis

Foto : Voorjaarskermis Roosendaal 2007, G. Spijkers

Door Monique Meeuwisse

Zaterdag 7 april 2007 - ROOSENDAAL - De exploitanten hebben er alle vertrouwen in dat de voorjaarskermis die vanmiddag om 13.00 uur op de Kade van start gaat een gezellig en geslaagd evenement wordt.

,,Ik laat me niet afschrikken door de negatieve gebeurtenissen van vorig jaar'', vertelt eigenaar Christian Bosma van 'The Pusher'. Hij stond vorig jaar zelf weliswaar niet op deze kermis, maar heeft de verhalen over de jeugd die de boel verziekte wel gehoord. Om die reden is de kermis toen om een dag eerder beŽindigd.

,,Er gebeurt echter in elke plaats wel eens iets. Daar moet je niet door laten afschrikken. Ik probeer zelf de jeugd zo positief mogelijk te benaderen en de orde te bewaren. In principe ben je natuurlijk kansloos als het echt uit de hand loopt. Dan kun jebeter de politie bellen. Maar ik ga er vanuit dat dit niet nodig is. Ons is beloofd dat er volop politie, buurtvaders en stadswachten zijn die de boel in de gaten houden.

Zijn collega Jan Sipkema van de grijpkramen stond vorig jaar wel op de voorjaarskermis. Ook hij gelooft dat deze kermis gewoon erg gezellig gaat worden: ,,Mijn schoonzoon heeft vorig jaar niets gemerkt van de onrusten en ik al evenmin. Het speelde zich aan de andere kant van het terrein af, maar alle verhalen zijn volgens mij erg overtrokken geweest. Het ligt er dikwijls aan hoe je zelf de jeugd benadert. Het ging vorig jaar in feite gewoon om heel jong grut. Het is dikwijls personeel dat niet tactisch gereageerd heeft. Je kunt tegen kinderen schreeuwen, maar je kunt ze ook gewoon aanspreken.'' Sipkema zegt dat hij al tien jaar naar de voorjaarskermis komt en die al die jaren als erg positief heeft ervaren.

,,Net als bij de grote najaarskermis zijn er ook nu weer afspraken gemaakt met de gemeente en met de politie over extra surveillance. In het najaar ging dat goed. Nu zal het ook best goed gaan. Het publiek kan met een gerust hart komen.''

Ook Anton Arnold, projectleider kermis bij de gemeente, gelooft daar in. ,,Het weer werkt in ieder geval mee. Dat stemt al vrolijk. Het wordt een echte familiekermis. Er is veel variatie in de attracties en er is voldoende toezicht.'' De kermis op het Kadeplein is tot en met woensdag iedere dag tot 24.00 uur geopend.

Bron Tekst, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem.

Terug