www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 april 2007

Voorjaarskermis naar de Haagse Beemden

Foto : Voorjaarskermis Prinsenbeek 2004, G. Spijkers

Kermis naar de Haagse Beemden?

door Palko Peeters

Zaterdag 7 april 2007 - PRINSENBEEK - De voorjaarskermis van Prinsenbeek verhuist volgend jaar misschien wel naar de Haagse Beemden. De dorpsraad Prinsenbeek heeft dat idee neergelegd bij de gemeente Breda, die de mogelijkheden nu verder onderzoekt.

De voorjaarskermis in Prinsenbeek zal dit seizoen, van 17 tot en met 20 mei, waarschijnlijk voor het laatst op de Beekse Markt worden gehouden. De verwachting is, zo zegt voorzitter Gé Brogtrop van de Beekse dorpsraad, dat de voorjaarskermis dan uit het dorp verdwijnt. Uit een enquête zou blijken dat de Bekenaren de voorkeur geven aan de najaarskermis, die van oudsher ook in het dorp thuishoort. "De voorjaarskermis heeft wat ons betreft de langste tijd gehad. De kermis is er ooit gekomen voor het werven van fondsen voor verenigingen. Dat is al lang niet meer nodig, en met de bezoekersaantallen valt het ook tegen. We hebben het idee geopperd om de kermis te verhuizen naar de Haagse Beemden", aldus Brogtrop.

Omdat de contracten met de exploitanten nog lopen, gaat de voorjaarskermis op de Markt dit voorjaar nog door. Woordvoerder Wiet Kerkhoven van de gemeente Breda: "Wellicht is een verhuizing naar de Haagse Beemden bespreekbaar met de exploitanten. We wachten af hoe de onderhandelingen lopen. Maar het is nog maar een heel pril idee."

Voorzitter Ad Brekoo van de Bekom, de wijkraad van de Haagse Beemden, staat in beginsel niet afwijzend tegenover de komst van de kermis naar zijn wijk. Op de evenementenkalender van de Haagse Beemden zou een kermis niet misstaan. Maar Brekoo wil wel eerst een goed onderzoek. "Ik sta er niet afwijzend tegenover. Maar het gaat er in eerste instantie natuurlijk wel om of we een goede en geschikte plek kunnen vinden. Misschien op het parkeerterrein bij Heksenwiel, of bij de Emerput, maar dat is misschien wat te ver van de bewoonde wereld. En wat trekt de kermis precies aan publiek en verkeer aan? Wat zijn de gevolgen voor de geluidsoverlast? En wat vinden de winkeliers ervan? We moeten er goed naar kijken."

Brogtrop zou het overigens, mocht de voorjaarskermis uit Prinsenbeek verdwijnen, het een goed plan vinden om de najaarskermis met één of anderhalve dag te verlengen.

Bron Tekst, overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem.

Terug