www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

13 april 2007

'Halve'kermis valt goed

door Huib Strengers

KAMPEN - Burgemeester Jan Oosterhof van Kampen heeft tijdens het Sailweekeinde geen negatieve opmerkingen gekregen over de 'gehalveerde' kermis op zondag, zegt hij desgevraagd.

"Ik ben de afgelopen vier weken regelmatig aangesproken, heb op zondag de kermis uiteraard niet bezocht, maar gisteren ben ik met de kleinkinderen geweest en het was leuk."

Burgemeester Oosterhof, die vergunning gaf voor vier kermisattracties op zondag en daarop een motie van afkeuring van de meerderheid van de raad aan zijn broek kreeg, was enthousiast over het verloop van Sail 2007.

Oosterhof: "Ik heb zondag de oecumenische dienst bezocht in de tent, waar vier- tot vijfhonderd mensen waren en je voelde daar dat je als gemeenschap met elkaar was."

"Voor mijn kleinkinderen was het gistermiddag geen sinecure om over de IJsselkade te lopen, maar er lag mooi spul. Het evenement was nautischer dat de vorige editie en dat wilden we als gemeentebestuur ook graag". Het nieuwe schip, 'De Veerman van Kampen' noemt Oosterhof een aanwinst voor de stad. "De Koggeschepen werden goed bezocht, maar vooral het Utrechtse Statenjacht was een plaatje".

Artikel overgenomen met officiŽle teosteming van De Stentor

Terug