www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 april 2007

Paaskermis verloopt gladjes op nieuwe locatie Zandweerd

door Martijn Ubels

10 april - DEVENTER - De plek is nieuw, het gevoel vertrouwd. Nu voor de paaskermis dit jaar even geen plek is op de Platvoet, wijkt het spektakel voor een keertje uit naar de parkeerplaats bij sporthal Zandweerd.

Een eerste evaluatie van de tijdelijke, nieuwe locatie, lijkt weinig wanklank(en) op te leveren. "Geluidsoverlast is er niet'', zegt L. Hagenbeek uit de Rubensstraat. Zij kijkt vanuit de huiskamer zo op de kermis. ,,Ach, voor die ene week. Is niet erg. Het enige probleempje is de parkeeroverlast. Het staat hier toch wel vol in de toch al nauwe straten.''

De gemeente heeft het oude ijsbaanterrein, bestaande uit zand en onkruid, aangewezen als geÔmproviseerde parkeerplek. ,,Prima, alleen staat op de route naar de kermis vanaf de Platvoet of vanuit de stad nergens een bord dat je daar kunt parkeren. Pas op het ijsbaanterrein staat het enige bord. Maar gevolg is wel dat mensen al eerder de zijstraatjes induiken en daar de auto neerzetten. Terwijl op de oude ijsbaan plek zat is. De gemeente moet meer borden plaatsen'', stelt ze voor.

Piet Blanket uit de Hobbemastraat vindt het met de parkeeroverlast meevallen. ,,Maar als het had geregend, was dat oude ijsbaanterrein een blubberzooi geworden. Dan had ik nog moeten zien of dat parkeren wel goed zou zijn gegaan.''

Om geluidsoverlast te voorkomen, zijn geluidsbegrenzers op de kermis verplicht. ,,Is elders ook weleens zo'', zegt kermisexploitante Jose Brunselaar, vaste klant op de Paaskermis. ,,Maar zo hard zetten we het geluid toch niet. En in de krant stond wel dat we nu een uurtje eerder dicht moeten. Maar op de oude locatie ging het ook lang niet altijd door tot de toegestane twaalf uur, hoor. Kijk, als er geen volk meer was stopten we eerder."

Geluidsoverlast is er niet, vult buurtbewoonster Gea Ruitenbeek aan. Sterker: ,,Ik heb het idee dat we er op de oude locatie, als de wind deze kant opstond, meer van hoorden. Ja, echt. Ik denk toch dat men nu de apparatuur minder hard heeft staan." Ach, klagers zal je altijd hebben (er is een speciaal nummer in de lucht voor het melden van eventuele overlast), vult een ander aan. "Maar volgens mij gaat alles goed."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug