www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 april 2007

Rustige Roosendaalse Voorjaarskermis.

Foto Voorjaarskermis Roosendaal

door Frank Timmers

Dinsdag 10 april 2007 - ROOSENDAAL - Op de voorjaarskermis van Roosendaal is het erg rustig. In twee opzichten: Van de rottigheid die de kermis vorig jaar lam legde, is geen enkele sprake. Gevolg van de trammelant van toen is wel dat het publiek de kermis links laat liggen

Het is absurd rustig", zegt Brian Wingelaar van World Casino, beter bekend als blikgooien. Het is tweede paasdag en de kermis beleeft haar voorlopige hoogtepunt, qua bezoekersaantal. Toch hoeft niemand in de rij te staan, bij welke attractie dan ook.

Stadswacht Brigitte Brouwers vindt dat de voorjaarskermis niet meer lijkt op de familiekermis van vroeger. "Toen was het stukken drukker. Het lijkt wel of de mensen huiverig zijn voor deze kermis, vanwege wat er vorig jaar is gebeurd, men trekt zich terug", zegt Brouwers, die de sfeer prima vindt. Dat laat ook politiewoordvoerder Manfredi Mauro weten. "Alles loopt zeer naar wens, we hebben niemand op de kermis moeten aanhouden. De sfeer lijkt in niets op die van vorig jaar en dat is heel positief", aldus Mauro.

Behalve de stadswachten en politie lopen ook buurtvaders over het Kadeplein. Vorig jaar ontbrak dit toezicht en toen liep het uit de hand. De kermis werd voortijdig stopgezet omdat een aantal exploitanten hun tenten opbrak en vertrok. Ze waren de slechte sfeer helemaal beu.

Een groot aantal exploitanten gaf toen al aan dat het niet zou terugkeren in Roosendaal. Daarom staan er dit jaar nieuwe kermislui op het plein. "Hier had ik veel meer van verwacht", zegt Gerrie Bierens van de oliebollenkraam. Hij is voor het eerst in Roosendaal. "Het weer is prima, tijdens zo'n lang paasweekeinde wil men er toch even tussenuit en dan is het onbegrijpelijk dat het publiek het hier zo massaal laat afweten."

De exploitanten klaagden vorig jaar dat er door de rottigheid en de schade 'geen cent te verdienen valt' in Roosendaal. Daar vrezen de eigenaren van de huidige attracties ook voor. "Aan de pacht die de gemeente Roosendaal vraagt, ligt het niet, die is prima", zegt Bierens.

Ook bij de populairste kermisattractie - de botsauto's - blijft het relatief rustig. "We hebben minder wagens staan dan normaal. Uit voorzorg, omdat ze dan minder etteren bij de wagens die niet rijden", legt Hennie Sterrenberg uit. "Om uit de kosten te komen, moeten deze wagens wel allemaal rijden."

Annette Wilson loopt met haar man en twee kinderen te genieten op de voorjaarskermis. Het is lekker weer, de jongste schaterlacht in de buggy en de oudste geniet van haar zojuist gewonnen ballon. "Met zo veel beveiliging zal het zo'n vaart toch niet lopen met die rottigheid? Nee, wat hier vorig jaar is gebeurd, houdt me niet tegen."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem

Terug