www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

19 april 2007

Kermis blijft welkom in hart van Veendam

18 april Veendam - De kermis in Veendam verhuist definitief naar het Museumplein. Dat hebben B en W na anderhalf jaar wikken en wegen besloten. Het college beseft dat de kermis overlast voor bewoners met zich mee kan brengen, maar geeft de voorkeur aan een levendig en bruisend stadshart.

De kermis die vandaag losgaat, is de eerste officiŽle kermis op het Museumplein. Vorig najaar stond de najaarskermis daar al op proef. Daarvoor stond de kermis jarenlang op het Jan Salwaplein bij de Sorghvliethal.

Bewoners en gebruikers van het Museumplein is gevraagd naar hun bevindingen. De meerderheid oordeelt positief over de kermis in het centrum van Veendam. "Het wordt er levendiger en gezelliger door." Zestien negatieve reacties vinden tien dagen (twee keer vijf dagen, red.) te lang en klagen over geluidsoverlast en wildplassen.

Om de geluidsoverlast binnen de perken te houden, worden geluidsbegrenzers en ťťn centrale muziekinstallatie gebruikt. Voor aankondigingen en jingles wordt een aanvullende begrenzer geplaatst. Het geluid dient een half uur voordat de kermis stopt te worden uitgezet.

Op het kermisterrein worden afvalcontainers geplaatst. De gemeentelijke reinigingsdienst ziet erop toe dat er zo weinig mogelijk zwerfvuil ontstaat. Voor de duur van de kermis worden twee toiletunits geplaatst om wildplassen tegen te gaan.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Dagblad van het Noorden

Terug