WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 december 2006

door INGRID WILLEMS

Kermis voor één keer op Zandweerd

door NICOLAI LENSEN

DEVENTER - De traditionele Paaskermis wordt volgend jaar eenmalig gehouden op het parkeerterrein bij sporthal De Zandweerd. Waarschijnlijk is het nieuwe evenemententerrein naast de waterzuiveringsinstallatie aan de Roland Holstlaan niet op tijd klaar en daarom wil wethouder Bert Doornebos geen enkel risico nemen. Hij vraagt de gemeenteraad om voor één keer het parkeerterrein Zandweerd aan te wijzen als kermisterrein. ‘Uiterlijk in januari moeten de kermisexploitanten weten waar ze aan toe zijn. Wij moeten hen vastleggen. Als we dat niet doen, is misschien het nieuwe evenementen wel klaar, maar zijn er geen attracties. Het parkeerterrein Zandweerd is voor één jaar een goed alternatief.’

Sinds mensenheugenis vond er met Pasen een kermis plaats op het Platvoetterrein aan de Zwolseweg. Dit terrein is niet meer beschikbaar. Er worden momenteel huizen gebouwd. Inmiddels is een terrein even verderop aan de Roland Holstlaan naast de waterzuivering als het nieuwe evenemententerrein aangewezen.

Dit terrein moet eerst worden opgehoogd alvorens de kermis er gehouden kan worden. Ook moeten er parkeerplaatsen komen en een toegangsweg. Omdat een aantal omwonenden bezwaar heeft gemaakt tegen het aanwijzen van het nieuwe evenemententerrein en de benodigde procedure nog doorlopen moet worden, lijkt het waarschijnlijk dat het nieuwe terrein niet op tijd klaar is.

Het parkeerterrein op de Zandweerd is groot genoeg om de Paaskermis te huisvesten en ligt bovendien op een steenworp afstand van zowel het oude als het toekomstige evenemententerrein. ‘Een belangrijk bijkomend voordeel’, meent Doornebos.

De wethouder realiseert zich dat dit terrein beduidend dichter bij woningen ligt. Om de overlast voor de buurt enigszins te ondervangen wordt voorgesteld om de duur van de kermis te beperken. Daarbij zijn er nog twee opties. Of de kermis wordt alleen gehouden in het paasweekeinde (8 en 9 april), de woensdag (kindermiddag) en in het weekeinde erop, maar het bekorten van de dagelijkse openingstijden is ook nog een mogelijkheid. Verder worden er geluidsbegrenzers op de attracties geplaatst om de overlast te beperken.

Bron bericht : De Stentor

Overgenomen met toestemming de Stentor www.destentor.nl

Back