www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

25 april 2007

Hoogeveen gaat oranje met Koninginnedag!H

Ook in 2007 staat Hoogeveen weer bol van de activiteiten op maandag 30 april.

In winkelcentrum De Wielewaal wordt van 09.00 uur tot 15.00 uur de traditionele braderie gehouden, aangevuld met de kinderrommelmarkt, het luchtkussen, modelspoortrein en radiografisch bestuurde auto´s. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bert Louissen. De festiviteiten worden voor de dertigste keer georganiseerd en zijn daarmee één van de oudste Koninginnedag-bijeenkomsten.

In winkelcentrum De Weide organiseert de wijkvereniging van 09.00 uur tot 15.00 uur een kinderrommelmarkt, van 11.00 uur tot 16.00 uur een kinderspelencircuit en ´s avonds om 20.00 uur de Oranje Bingo in het wijkgebouw De Weideblik De activiteiten op Koninginnedag worden georganiseerd voor jong en oud, maar kinderen staan centraal. Het spellencircuit bestaat uit onder andere de volgende spelletjes± eendjes vangen, het brandblusspel, eierwerp kip, knikkerbak, elastiekspel, pittenzak gooien, bibberspiraal, electronisch stokvangen, kop van jut, kruisboog schieten en een kegelbaan van 10 meter. Ook zijn er allerlei attracties in de vorm van drie springkussens, een draaimolen en een kindertreintje. De kinderrommelmarkt wordt gehouden op het evenementenplein en in de passage van winkelcentrum De Weide.

Ook voor de volwassenen is er voldoende vertier in de vorm van een schiettent, een rad van avontuur en een dartspel. De suikerspin, poffertjes, gebakken vis en popcorn zorgen voor de innerlijke mens.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de heer H. Akerboom, Mortonhof 7.

Tijdens de dag zal er een bus van Lanting Reizen rijden langs de volgende haltes: Halte 1 achterzijde VVV bij het Museumlaantje Halte 2 Hoofdstraat hoek Schutstraat bij het Olde Schippers Huus Halte 3 Winkelcentrum De Weide, bij bushaltes Kinholtsweg Halte 4 Winkelcentrum Wielewaal, ter hoogte van De Boer supermarkt Halte 5 Hollandscheveld Het Hoekje bij café Mol

Deze bus zal de gehele dag tot ongeveer 16.00 uur rijden tussen deze punten en iedereen kan hier gratis gebruik van maken om alle evenementen te bezoeken. Op de Hoofdstraat in Hoogeveen kan er dan ook een bezoek worden gebracht aan alle activiteiten aldaar. Er zal muzikaal vertier zijn, evenals pony-rijden en een echte quad-baan.

In Pesse wordt al jarenlang ´s ochtends op de basisschool De Akker uitgebreid Koninginnedag gevierd. Uniek is dat deze school als enige school binnen de gemeente de dag op deze wijze viert. Dit jaar staat alles in het teken van de westernstijl, met een rodeoshow, linedancers en andere spelen voor de kinderen met verkoop van lekkers. Om dit programma weer rond te krijgen is de schoolcommissie met een hoop ouders als vrijwilligers aan het werk om het weer een geslaagde ochtend te laten worden.

Hollandscheveld gaat ook weer los op Koninginnedag. Activiteitencommissie Toekie organiseert diverse activiteiten die veel publiek trekken.

’s Middags zal er op de Hoofdstraat Noord gezorgd worden voor terrassen en muziek. Vanaf 21.00 uur treedt op de kruising Grote Kerkstraat en Hoofdstraat de band Majestic op.

´s Avonds om 22.30 uur zal er op het plein voor het Gemeentehuis een spectaculaire lasershow vertoond worden. In beelden van en over Hoogeveen zal er een boeiend schouwspel plaatsvinden in licht, muziek en rook. Dit belooft een grandioos evenement te worden, georganiseerd door de Stichting Oranjecomité in samenwerking met diverse sponsoren.

ijdens Koninginnedag 2007 wordt het op de Hoofdstraat in het centrum van Hoogeveen weer druk met allerlei activiteiten. Er is een heus quad circuit waar met echte quad´s gereden kan worden. Ook kan men ponyrijden en treden er diverse koren en muziekbands op.

In de Hoofdstraat Noord is er ´s middags muziek en kan men op een terrasje lekker gaan genieten. ´s Avonds vanaf 21.00 uur gaat op het podium op de kruising van de Grote Kerkstraat en de Hoofdstraat de band Majestic de sfeer verhogen met een divers repertoire.

Bron : gemeente Hoogeveen

Terug