www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 april 2007

Elegant als de 'Queen', grappig als Mickey Mouse

25 april, Papenburg/Orlando - De Meyer Werf in Papenburg kan weer een dimensie toevoegen aan de rijke scheepsbouwhistorie. De Duitse werf in het Emsland gaat voor het Amerikaanse Walt Disney concern twee cruiseschepen bouwen. Het gaat om de grootste drijvende paleizen ooit gebouwd in Papenburg. Met de order, die gisteren officieel is bevestigd vanuit Orlando in Florida, is naar verluidt ongeveer 1,3 miljard euro gemoeid De twee schepen moeten in 2011 en 2012 worden afgeleverd.

De reusactige cruiseschepen, met een lengte van 339,80 meter, worden in de Eemshaven afgebouwd. Over enkele maanden al stuurt Disney een bouwteam naar Papenburg. Dat team houdt zich bezig met de voor Disney zo kenmerkende vormgeving. De huisstijlkleuren rood, wit, geel en zwart zullen prominent vertegenwoordigd zijn. Verder zullen de twee schoorstenen vrijwel zeker opgefleurd worden met een beeltenis van Mickey Mouse.

De stijl zal sterk herinneren aan de klassieke jaren dertig van de vorige eeuw. ”Het heeft zeker de uitstraling van de Queen Mary II en het frivole van Walt Disney”, legt Meyer woordvoerder Peter Hackmann uit.

Op de werf in Papenburg zullen de komende tijd veel Nederlandse Disney medewerkers gestationeerd worden. Voor hen is volgens Hackmann een prominente rol weggelegd. De cruiseschepen krijgen 1250 cabines en een bruto tonnage van 124.000.

Disney wil inhoudelijk nog niets kwijt over het design en de speciale attracties aan boord. Walt Disney timmert overigens al jarenlang aan de weg met een eigen cruisemaatschappij.

Het concern heeft twee cruiseschepen en een eigen privé-eiland in het Caribisch gebied.

Copyright, overgenomen met officiële toestemming : Dagblad van het Noorden

Terug