www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 mei 2007

Haarlem verdient nauwelijks aan kermissen

Haarlem - De gemeente Haarlem houdt nauwelijks geld over aan de kermissen op de Grote Markt en de Zaanenlaan. Terwijl sommige gemeenten tonnen aan pachtopbrengst binnenhalen.

Spreek met mensen uit de kermiswereld, vraag waarom de pacht in de ene stad hoger ligt dan in de andere en je hoort: je kunt kermissen niet met elkaar vergelijken. ,,Zelfs op één kermis is de ene plek niet te vergelijken met een andere. Dus nee, je kunt niet zeggen dat in Haarlem de pachtopbrengst laag is. Dat is van zoveel factoren afhankelijk'', zegt een woordvoerder van de Duursma Groep, de organisator van de kermissen op de Dam in Amsterdam en een van de grote spelers in de kermiswereld.

Toch is een aantal zaken wel opvallend. Te beginnen aan de opbrengstenkant. Haarlem haalt dit jaar 135 duizend euro op aan pacht van de kermisexploitanten. Dat is voor zestig standplaatsen (Grote Markt en Zaanenlaan) over een periode van 11 dagen. Voor de Koninginnekermis op de Dam (30 standplaatsen, 12 dagen) haalt Amsterdam bijna vier ton binnen. Leiden haalt met de 3 oktoberkermis in anderhalve (!) dag een bedrag van twee tot drie ton binnen.

Er zijn ook steden die minder ophalen. Apeldoorn circa 35.000 euro, voor zeven dagen kermis met circa 20 attracties. Santpoort haalt tijdens de Feestweek 'minder dan een ton op', aldus een woordvoerder van de organisatie.

Bron, overgenomen met toestemming : Haarlems Dagblad

Terug