www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 mei 2007

Papierfabriek betrekt dorp bij jubileum

Door RUdi Hofman - EERBEEK - Papierfabriek SCA Packaging De Hoop in Eerbeek betrekt het hele dorp bij de viering van het 350 - jarig bestaan van het bedrijf.

Niet alleen sponsort de fabriek aan de Harderwijkerweg op 3 juni het vuurwerk ter afsluiting van de kermis, maar ook biedt het bijvoorbeeld alle ruim 1100 leerlingen van de Eerbeekse basisscholen op vrijdag 11 mei een voorstelling aan van Circus Bongo op het terrein bij De Korenmolen.

De jubileumactiviteiten beginnen op woensdag 9 mei. Voor die dag zijn alle gepensioneerde werknemers van alle De Hoop-vestigingen uitgenodigd. Zij bezoeken 's ochtends het Openluchtmuseum en kunnen 's middag in een van de circustenten bij De Korenmolen genieten van een voorstelling en aansluitend van een diner.

Donderdag 10 mei is door SCA Packaging De Hoop uitgeroepen tot VIP Business Day.

Belangrijkste gast is Jan Åström, president-directeur van het SCA-concern dat ruim vierhonderd vestigingen heeft in circa vijftig landen. In totaal biedt het Zweedse concern SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget) werk aan 50.000 medewerkers.

Åström is één van de sprekers op het miniseminar '350 jaar SCA Packaging De Hoop in het dorp Eerbeek - leven, produceren en recreëren in een duurzame gemeenschap'.

Dit seminar, met sportcommentator Jan Roelfs als gespreksleider, heeft ook plaats op het terrein bij De Korenmolen en wordt afgesloten met een 'luxe diner'.

Vrijdag 11 mei is de circusvoorstelling van Circus Bongo voor de plaatselijke schooljeugd. Die wordt in 'twee ploegen' verdeeld.

Zaterdag 12 mei treedt Circus Bongo 's ochtends op voor de kinderen van de medewerkers van de papierfabriek, golfkartonfabriek SCA Packaging Eerbeek en SCA Recycling. Die avond is er een voorstelling voor het personeel en hun partners.

Bewoners van verzorgingshuis De Beekwal worden dinsdag 15 mei door de jarige papierfabriek getrakteerd op een culturele middag in het dialect en een diner. Een week later, op dinsdag 22 mei, komt de Industrie Kern Eerbeek-Loenen bij 'De Hoop' bijeen voor zijn jaarvergadering, die een feestelijk tintje zal krijgen.

Het door de papierfabriek gesponsorde vuurwerk ter afsluiting van de 'karmisse' vormt het slotakkoord.

Bron artikel : De Stentor

Terug