www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

14 mei 2007

Kermis op markt en Mauritsweg

door Gerrit Jan Riedstra

LOCHEM - Maakten de bewoners van de Mauritsweg de kermis tijdens de Keidagen de afgelopen twintig jaar slechts zijdelings mee, als gevolg van verzakkingsgevaar op de Grote Markt worden deze week vier zware attracties juist aan die weg geplaatst.

Burgemeester Frans Spekreijse liet dit weekeinde een brief bezorgen bij de bewoners en de nabije omgeving van de Mauritsweg. Vandaag wordt de kermis opgebouwd; overmorgen begint het spektakel.

Vorige week werden ernstige verzakkingen geconstateerd bij boekhandel Lovink. Spekreijse vreest dat het kermisgeweld de situatie kan verergeren. De drie zwaarste attracties en een aggregaat worden daarom nu op de parkeerplaats bij de Mauritsweg neergezet.

Bennie Sieverink, slager en bestuurslid van de Stichting Lochem Promotie - de organisatie van de Keidagen - is niet gelukkig met de beslissing maar heeft er wel begrip voor. Knusheid en saamhorigheid zijn twee zaken die de Keidagen tot een succes maken is zijn mening. De kermis in tweeŽn splitsen is daarom geen goede zaak.

De alternatieve locatie heeft de gemeente samen met de stichting gekozen. De nieuw plek moet in ieder geval voldoende ruimte bieden om de Caribian turbo polyp, de botsauto's en de nieuwe X-factory te kunnen herbergen. Daarnaast moet de plek ook veilig zijn voor de bezoekers.

De tuin van het Bleekhuisje en het pad worden afgesloten. Met die maatregel wil de gemeente voorkomen dat bezoekers van de festiviteiten de omgeving gaan gebruiken als openbaar toilet. De organisatie beraadt zich om de feestelijkheden ook voor de bewoners van de Mauritsweg goed te laten verlopen. Geluids- en parkeeroverlast zijn met de attracties voor de deur niet te voorkomen.

De gemeente streeft ernaar de parkeerplaats vanaf twaalf uur vanmiddag leeg te hebben. Tot volgende week maandag twaalf uur kan er niet worden geparkeerd. De ondergrondse parkeergarage van de bewoners van het appartementencomplex blijft voor hen beschikbaar. Het kan voorkomen dat tijdens het opstellen en afbreken van de kermisattracties de doorgang naar de parkeerplaats wordt belemmerd.

Bron artikel, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug