www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

15 mei 2007

Westerbleek vreest overlast kermis

door Gerrit Jan Riedstra

LOCHEM - Ze zijn er helemaal niet blij mee, met de kermis voor de deur op de parkeerplaats aan de Mauritsweg in Lochem.

Een brief van de burgemeester waarin stond dat de kermis gedeeltelijk daar komt, omdat verzakkingsgevaar dreigt op de Grote Markt, werd dit weekeinde meteen beantwoord met een ernstig bezwaar vanuit het appartementencomplex Westerbleek. Burgemeester Frans Spekreijse maakte er melding van dat de ingang naar de ondergrondse parkeergarage nog weleens tijdens het opstellen van de kermis, en gedurende de openingstijden, versperd zou kunnen zijn.

Dat kan volstrekt niet, zo schrijven de eigenaren in een gezamenlijke brief. Nooddiensten, maar ook de niet altijd goed ter been zijnde bewoners moeten vrijelijk in en uit het complex kunnen via de garage.

Verder maken ze zich zorgen over de bezoekers van de kermis. Ze vrezen dat deze de helling naar de parkeergarage gaan gebruiken als openbaar toilet. De gemeente moet daar vaolgens de brief maatregelen tegen nemen.

Bennie Sieverink, van de Stichting Lochem Promotie, is er van overtuigd dat de ingang van de garage vrij kan worden gehouden.

Aan de andere zijde van de Mauritsweg zijn de meeste mensen niet thuis op maandagochtend. Het echtpaar Ossenkoppele wel. Het heeft aan de gemeente gevraagd het geluidsvolume in de gaten te houden. Verder gaan ze gewoon aan de achterkant slapen.

Over weggaan hebben ze het even gehad, maar ze houden graag de zaak in de gaten. In voorgaande jaren, met de kermis in zijn geheel op de markt, werden hun erfgrenzen niet gerespecteerd door het feestende volk.

L. Lammerts is niet onder de indruk van wat haar te wachten staat. Op haar (hoge) leeftijd heeft ze al veel meegemaakt. "Ik pas me aan", is haar reactie.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor

Terug