www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

15 mei 2007

Meimarkt naar Stichting Kermis

door Jan Hendriksen

RUURLO - Stichting Kermis Ruurlo heeft de organisatie van de jaarlijkse Meimarkt tijdens de Ruurlose Meikermis per direct van de gemeente Berkelland overgenomen.

Was dat niet gebeurd dan zou dat het einde van de traditionele markt hebben betekend.

De stichting heeft met de overname een eenmalige opstartsubsidie van vijfhonderd (500) euro van de gemeente gekregen. De Meimarkt vindt maandagmorgen 21 mei plaats. De markt is onderdeel van de Meikermis, van zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei.

Stichting Kermis Ruurlo vond het belangrijk dat de Meimarkt, traditioneel op de derde maandag van mei, behouden bleef voor Ruurlo. Tot aan de gemeentelijke herindeling, 1 januari 2005, organiseerde de voormalige marktmeester Willy Meulenveld van de gemeente Ruurlo de markt. De gemeente Berkelland vond dat de organisatie niet tot één van haar primaire taken behoorde. Meulenveld bleef de afgelopen twee jaar de markt te organiseren en is er ook nu nog bij betrokken.

Penningmeester Bas Brinkerink van Stichting Kermis Ruurlo: ,,Het is voor Ruurlo belangrijk dat de markt behouden blijft. De markt hoort bij de kermis.''

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor

Terug