www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

16 mei 2007

Oldemarkt klaar voor Lambertus

door Jolanda de Kruyf

OLDEMARKT - Geen Hemelvaart zonder Lambertus.

Morgen is het weer zover: zestienhonderd meter aaneengesloten marktwaar voor kijkers en koopjesjagers. Ook aan happerijtjes en terrassen geen gebrek. Oldemarkt maakt zich op voor de 35e editie op rij.

Ze doen er niks bijzonders aan, dit jubileum. Met aardig marktweer zijn de mannen van Stichting Sint Lambertusmarkt al dik tevreden. Marktmeester Henk Moes -de vijfde inmiddels sinds de start- is er klaar voor. 'Het is een geoliede machine.' Het procédé een beproefd recept. Tussen negen en vier staat de handel hutje mutje, tweehonderd standplaatsen over vast parcours: Hoofdstraat, Frieseweg, Zwartehofslaan en Koningin Julianaweg. Van heinde en verre komen ze maar wat graag, de kooplui, en de eersten stallen hun boeltje al voor het krieken van de dag.

Voor het eerst deelt ook het fraai gerestylede Marktplein mee in de pret. Daar staat een saltotrampoline voor de jeugd opgesteld en een 'auto tuning club' voor de vaders. Een tweetal dweilorkestjes (De Rietsnijders en De Boellawaaio's) zorgt voor de muzikale noot, politie voor streng toezicht op het parkeerverbod rondom de dorpskern. Lokale verenigingen beheren de vier grote, bewegwijzerde parkeerplaatsen, die twee euro per auto gaan in de clubkas. Hulpdiensten zijn standby en ook de Keuringsdienst van Waren is van de partij. Paul Hensen van het Lambertusbestuur: 'We nodigen ze elk jaar netjes uit, maar ze zeggen: wij komen tóch wel.' Niet dat er iets te klagen valt over het aanbod uit de eetkraampjes. Weinig wanklank onder gemiddeld dertig- tot veertigduizend gasten.

Bron, overgenomen met officiële toestemming van De Stentor.

Terug