www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 mei 2007

Nieuwe stek past verrassend goed uit

door HenriŽt Dijk

DALFSEN - Wie wil, moet dit jaar misselijk kunnen worden tijdens de jaarlijkse kermis van Damovo in Dalfsen die vandaag begint.

Een attractie als 'extreme spinner' belooft veel goeds voor de liefhebbers. Kermis en feesttent zijn op de nieuwe, tijdelijke locatie aan de Eshofweg te vinden. Het liefst wil het Damovo-bestuur een vast evenemententerrein in Dalfsen, maar de nieuwe plek pakt verrassend goed uit.

"We dachten dat het een B-locatie was omdat het geen zichtlocatie is, maar de schooljeugd komt hier dagelijks langs fietsen. Precies onze doelgroep", vertelt Jan Zwakenberg, Damovo-voorzitter.

Met een nieuwe kermisexploitant en daarmee nieuwe attracties hoopt Damovo de loop naar de kermis terug te krijgen. "In de loop der jaren is de kwaliteit teruggelopen. We hopen dat nu terug te halen met wat er nu staat", aldus kermisexploitant Willy Seggers. Naast enkele kinderattracties zijn er botsauto's, 'dynoride' en uiteraard de zweefmolen. Daarnaast heeft Damovo een (avond)programma voor jong en oud in de feesttent.

Damovo blijft maximaal drie jaar op het terrein aan de Eshofweg. De oude locatie aan de Rondweg was niet meer bruikbaar vanwege de geplande uitbreiding van veevoederbedrijf Feijen. Een vast evenemententerrein zou de organisatie veel werk besparen, omdat zaken als water en stroom niet telkens geregeld hoeven te worden. "Het allermooiste zou een kermis door het dorp zijn, met attracties op diverse parkeerterreinen. Een jaar of acht geleden hebben we daar met de winkeliers over gehad. Die waren enthousiast, maar de gemeente wilde niet meewerken", zegt oud-bestuurslid Hans Bakema, die (nog) meehelpt met de opbouw. Wat het Damovo-bestuur betreft, is de gemeente aan zet om een vast evenemententerrein te vinden.

Dalfsen : Nieuwe stek pakt verrassend goed uit

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming van De Stentor.

Terug