www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 mei 2007

Geluid kermis op Mauritsplein even hard als op Grote Markt

door Gerrit Jan Riedstra

LOCHEM - De kermis op het Mauritsplein, de parkeerplaats aan de Mauritsweg, gaat niet minder geluid produceren dan op de Grote Markt gebruikelijk is.

Wethouder Berend Jan Bussink heeft toegezegd dat de openings- en sluitttijden van de attracties goed in de gaten worden gehouden. De zelfde voorwaarden van de vergunning voor de Grote Markt gelden ook voor de Mauritsweg. Vier zware attracties verhuisden naar de Mauritsweg omdat verzakking dreigt aan de Grote Markt. Burgemeester Frans Spekreijse besloot afgelopen weekeinde tot deze noodmaatregel. Een brief met de beslissing ging naar de bewoners.

Bussink heeft met de exploitanten gepraat. De grootste zorg is of de locatie Mauritsweg wel voldoende publiek zal trekken. Bussink heeft hen op het hart gedrukt de volumeknop niet meer open te trekken om klanten te trekken. Om twaalf uur moet alles rustig zijn. Zonder muziek mogen de attracties overigens nog doordraaien tot kwart voor een. Aanwonenden hebben van de Stichting Lochem Promotie een bloemetje gekregen voor de overlast. De stichting zorgt er met vlaggen en borden voor dat de mensen op de Grote Markt de Mauritsweg vinden. Na een bezwaar van bewoners van de Westerbleek heeft de stichting er voor gezorgd dat de toegangsweg tot de parkeerkelder vrij blijft. Spekreijse had gemeld dat die wellicht zou worden geblokkeerd tijdens de openingstijden van de kermis.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming van De Stentor.

Terug