www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

19 mei 2007

Exploitanten : kermis moet blijven

Foto Kermis Prinsenbeek 2004, G. Spijkers

door Ine Kleemans

Zaterdag 19 mei 2007 - PRINSENBEEK - Als het aan de kermisexploitanten ligt, blijft de voorjaarskermis in Prinsenbeek gewoon bestaan. Wat de dorpsraad betreft, is dit echter de laatste keer geweest.

In het weekend van Hemelvaart is het in Prinsenbeek altijd vier dagen kermis. In de regio Breda is dit nog de enige voorjaarskermis.

Volgens Alex Jonker van de botsauto's was afgelopen Hemelvaartsdag erg slap. Malvina van der Zanden van de draaimolen wijt dit aan alle ophef over het afschaffen van de Beekse kermis. "De mensen weten nu gewoon niet meer waar ze aan toe zijn", zegt ze.

Samen met haar man Rinus staat ze al vele jaren op de Beekse kermis. Het dorp kan volgens het echtpaar best twee kermissen aan. Ze willen hun arbeidsterrein ook niet zomaar verliezen. Bovendien past de kermis volgens Jonker goed in zijn rondje van evenementen. Van hieruit reist hij lekker makkelijk door naar Zeeland.

De ondernemers hebben wel een suggestie om de belangstelling bij het publiek te vergroten. "In Prinsenbeek zijn in de loop der jaren zoveel grote evenementen bijgekomen", zegt Rinus van der Zanden. "Het verenigingsleven zou zo'n grote activiteit juist tegelijk met de kermis moeten organiseren. Dat trekt altijd veel extra publiek."

Volgens marktmeester Ad van Emmerik van de gemeente Breda is nog helemaal niet duidelijk of dit inderdaad de laatste voorjaarskermis is geweest.

Hij vindt het begrijpelijk dat de exploitanten hun kermis met Hemelvaart willen behouden. "Het is misschien geen dik belegde boterham, maar ze verdienen er wel de kost." Het idee om de kermis te koppelen aan een ander evenement is volgens hem lastig uitvoerbaar, vanwege ruimtegebrek. "Of de kermis naar de Haagse Beemden kan worden verplaatst, zoals de dorpsraad heeft voorgesteld, hangt samen met het vinden van een geschikte locatie", zegt de marktmeester. Volgens dorpsraadvoorzitter Gé Brogtrop zal er eerst overleg plaatsvinden tussen de bonden van kermisexploitanten en de gemeente.

Uit een enquête van de raad blijkt dat de inwoners van Prinsenbeek één kermis echt genoeg vinden. Ze geven daarbij aan een voorkeur te hebben voor het najaar. Daarom is aan de gemeente voorgesteld om ermee te stoppen

Bron, overgenomen met officiële toestemming : BN/De Stem

Terug