www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 mei 2007

"Andere bezoekjes zijn gewoon. DIt is heel bijzonder"

Door Yang Yang Chiu

ZWOLLE - Op zijn zachtst gezegd is ze fan van Walibi World. Misschien wel meer dan dat. Ongeveer dertig keer per jaar komt de Zwolse Elena Timpert met haar ouders naar het pretpark in Biddinghuizen. Ze beleefde gisteren dan ook de dag van haar leven.

Elena mocht vanaf het moment dat de kassa open ging totdat het park weer op slot ging de scepter zwaaien. Ze was gekozen tot de Walibi-directeur-voor-een-dag. De tienjarige basisschoolleerlinge krijgt maar geen genoeg van het pretpark. Vooral de shows houden haar elke keer weer in de ban. Soms wel drie keer per dag. "Het kijkje achter de schermen was heel erg leuk", vertelt ze, "maar ik zou echt geen directeur van Walibi willen zijn. Dat lijkt me niks."

Bij de dag van gisteren vallen de talloze andere bezoekjes aan het pretpark een beetje in het niet. "Andere bezoekjes zijn gewoon. Dit is heel bijzonder."

De autistische Elena is opmerkelijk spraakzaam als het gaat over haar belevenissen als pretpark-directeur. Dat merkt ook haar moeder Patricia. "Ze beleeft een heerlijke dag. Wij allemaal." Elena heeft namelijk niet alleen haar vader en moeder meegenomen, maar ook opa en oma en een vriendinnetje beleven alles met haar mee. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, wanneer Elena zelfs nog het vuurwerk mag aansteken. "Het is een geweldige dag geweest. Zelfs het weer werkte mee."

Bron tekst, overgenomen met officiŽle toestemming De Stentor

Terug